Kladdkaka - vår mest älskade kaka
Publicerad den 29 oktober 2021 av Metro Mode
Kladdkakan är definitivt en av våra mest älskade desserter. Här hittar du ett recept på en ljuvlig variant som är härligt krämig och fungerar i alla lägen!

Om du vill du ha en extra kladdig kladdkaka justera bara tiden i ugnen. Nedan hittar du ett enkelt och gott recept!
- Julia Gartland
Kladdkaka
Du behöver: 1,5 dl vetemjöl 250 g osaltat smör, rumstempererat 4 st ägg 2,5 dl socker 250 g mörk choklad med hög kakaohalt Gör så här: Sätt ugnen på 180°C. Lägg bakplåtspapper i botten på formen och smöra kanterna. Mixa det rumsvarma smöret krämigt tillsammans med sockret, vispa i ca 5 minuter. Tillsätt äggen, ett i taget och rör tills du har en slät smet. Bryt sönder chokladen och använd dig av ett vattenbad tills den smält och har en temperatur runt ca 50°C. Rör ner den smälta chokladen i smörblandningen. Blanda ner mjölet under omrörning. Häll ner smeten i form. Täck kanterna med hjälp av en slickepott. Ställ in i ugnen och grädda i ca 25 minuter och– använd en sticka och kontrollera så att kakan är klar innan du tar ut den, kakan ska vara klöaddig i mitten. När den är klar tar du ut den och låter den svalna.