Nöje

Kladdkaka – vår mest älskade kaka

Kladdkakan är definitivt en av våra mest älskade desserter. Här hittar du ett recept på en ljuvlig variant som är härligt krämig och fungerar i alla lägen!

Foto: Julia Gartland

Om du vill du ha en extra kladdig kladdkaka justera bara tiden i ugnen. Nedan hittar du ett enkelt och gott recept!

Fler recept hittar du här!

Kladdkaka

Kladdkaka

Du behöver: 

1,5 dl  vetemjöl

250 g osaltat smör, rumstempererat

4 st ägg

2,5 dl socker

250 g mörk choklad med hög kakaohalt

Gör så här: 

Sätt ugnen på 180°C.

Lägg bakplåtspapper i botten på formen och smöra kanterna.  Mixa det rumsvarma smöret krämigt tillsammans med sockret, vispa i ca 5 minuter.

Tillsätt äggen, ett i taget och rör tills du har en slät smet.

Bryt sönder chokladen och använd dig av ett  vattenbad tills den smält och har en temperatur runt ca 50°C.

Rör ner den smälta chokladen i smörblandningen. Blanda ner mjölet under omrörning.

Häll ner smeten i form. Täck kanterna med hjälp av en slickepott.

Ställ in i ugnen och grädda i ca 25 minuter och– använd en sticka och kontrollera så att kakan är klar innan du tar ut den, kakan ska vara klöaddig i mitten.

När den är klar tar du ut den och låter den svalna.

Foto: Julia Gartland

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!