Nöje

Kläderna du aldrig ska bära på flyget enligt kabinpersonalen

Om det är några som vet vilka kläder som är bäst under flygresan så är det de som arbetar ombord. Här är kläderna som du bör undvika om du vill ha en så bekväm resa som möjligt.

Foto: Instagram @sincerelyjules/Unsplash

Rätt val av kläder kan göra stor skillnad för hur bekväm du känner dig på flygresan. Här är kläderna som kabinpersonalen menar att man helst ska undvika ombord.

Tajta kläder

Tajta kläder – åtsittande jeans till exempel – bäddar för en obekväm flygresa. Satsa istället på löst sittande kläder som gynnar blodcirkulationen. Våra kroppar tenderar att svälla när vi är högt upp i luften, vilket gör att tajt sittande kläder inte är en bra idé när du ska flyga.

Höga klackar

Det finns flera anledningar till att högklackade skor inte är ett bra val på flygresan. Dels är flygplatser ofta stora, vilket gör att man ofta måste gå mycket, dels kan höga klackar skapa problem under en potentiell nödsituation ombord. En annan anledning är att fötter tenderar att bli svullna under långa flygresor, vilket är extra obekvämt med stela eller tajt sittande skor.

Shorts

Tyvärr är det långt ifrån säkert att ditt flygplanssäte är fritt från bakterier. Detta är anledningen till att shorts inte är rekommenderade för flygresor.

Brandfarliga kläder

Det är ovanligt att bränder bryter ut ombord, men det kan vara bra att vara förberedd på det mesta genom att undvika brandfarliga material, som tunna tyger – till exempel bomull och linnetyg – och istället satsa på tjockare tyger som inte är lika lättantändliga.

För få lager

Flygplan är ofta lite kalla för att förebygga att passagerare svimmar. Att sitta stilla längre stunder kan också göra att man fryser mer. Därför är det smart att ha med sig mer än ett lager så att man kan anpassa sin klädsel efter temperaturen ombord.

Kontaktlinser

Kontaktlinser är visserligen inte kläder, men det är värt att påpeka att kontaktlinser inte är att rekommendera under flygresan – den torra luften i flygplanet gör nämligen att ögonen ofta blir mer irriterade än vanligt av linser.

Källor: Bright Side, Daily Record

Foto: Instagram @sincerelyjules/Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!