Nöje

Glöm Tinder – så här raggar du bäst på Instagram

instagramDet har länge skrivits om par som träffats via Instagram och de flesta av oss undrar nog hur det egentligen gick till. Går det verkligen att ragga på instagram och hur gör man? Här kommer några snabba tips hur du går tillväga för att lägga in en stöt på din Instagram-crush.

1. Spana
Instagram är fullt med snygga människor att följa och spana på. Leta först och främst upp någon som får det att pirra lite extra antingen utseendemässigt eller någon du verkar ha liknande intressen som.

2. Undersök noga
När du väl hittat personen som du skulle kunna tänka dig att dejta måste du först och främst göra research för att se om personen ifråga är singel. Kolla igenom alla bilder för att se om personen har en partner.(Varning! Akta dig för att gilla en bild som är jättegammal. Då kommer du uppfattas som en stalker.)

3. Ta första steget men var inte en stalker
Nu när du hittat din framtida partner och sett att personen är singel är det dags och ta det första steget. Dags att börja gilla! Leta upp en bild, gärna en som personen postat för en till två veckor sen. Det visar nämligen att du är tillräckligt intresserad att du kikat igenom några av dennes bilder men också du är inte en stalker och har kollat igenom ALLA bilder (även om du har gjort just precis det). Gilla en neutral bild (exempelvis på ett djur eller ett landskap) eftersom det ger ett mer vänskapligt intryck.

4. Go for it!

Nu är det dags för andra steget som är att gilla en selfie. Välj ut en nyligen tagen bild och tryck på hjärtat. Den här aktionen visar verkligen att du är intresserad. Tänk på att ha din egen profil öppen så att personen direkt kan se vem du är. Någon med stängd profil kan känns otillgänglig.

5. Hitta gemensamma intressen
Nu har du definitivt visat var du står och för att ta det ytterligare ett steg är det dags att börja kommentera en bild. Bästa är att välja en bild på något ni har gemensamt. Exempelvis en plats där du också varit eller någon maträtt du också gillar. En enkel kommentar eller emoji räcker.

6. Stay cool
Nu har du gjort ditt och det är bara att vänta. Om personen du gillar, gillar dig tillbaka så kommer personen antingen gilla eller kommentera en av dina bilder. Eller ännu bättre, börjar personen följa dig tillbaka, då är det klart. Det sägs att ”följa någon tillbaka” på Instagram är som att ge ut sitt nummer.

7. Bjud ut!
Nu är första kontakten tagen och försök hålla den uppe. Kommentera titt som tätt personens bilder och när det känns rätt skicka ett privat meddelande och bestäm en dejt.

Foto: Alamy/All over press

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!