Nöje

Kliv rakt in i “Dowton Abbey” – nu kan du bo i slottet från serien!

Du vet när man drömmer sig bort i en serie och önskar att man bara kunde befinna sig i den? Nu kan drömmen bli sann; i alla fall om serien som får ditt hjärta att slå lite extra heter “Downton Abbey”. Den 26:e november öppnar nämligen Lady och Lord Carnarvon upp Highclere Castle för två lyckliga personer, och för att ens ha chansen att få boka en natt på slottet i södra England behöver du uppfylla en rad högt ställda krav.

Foto: Airbnb

Det är på Airbnb som Lady Carnarvon har lagt ut sitt och makens minst sagt enorma hus. Med inte mindre än 300 rum och över 9 000 kvadratmeter blev slottet den perfekta inspelningsplatsen för den numera kultförklarade dramaserien “Downton Abbey”, och om du blir den lycklige som lyckas boka residensen för en natt väntar ett alldeles särskilt program.

Under din vistelse kommer du och ditt sällskap (totalt två personer, informerar Lady Carnarvon vänligt men bestämt i annonsen) bland annat att avnjuta cocktails i salongen, en traditionell middag med paret i deras “State Dining Room” och givetvis finns husets egen butler till er tjänst. Middagen avslutas med kaffe i biblioteket, innan ni drar er tillbaka till ert sovrum som givetvis har både eget badrum och vidsträckt utsikt över omgivningarna. Innan avfärd nästa dag väntar dessutom både frukost och en privat tur av slottet och dess omgivningar – och det utlovas till och med en alldeles särskild gåva från Lord och Lady Carnarvon så att du kan ta med dig en liten bit av Highclere Castle hem.

Smakar det så kostar det, brukar man säga. Men i det här sammanhanget måste vi väl ändå säga att priset för att få uppleva en del av den nutida kulturhistorien är relativt lågt: 150 pund kommer paret att ta betalt för vistelsen. Däremot är det inte vem som helst som kan boka; tisdagen den 1:a oktober klockan 13 svensk tid (klockan 12 brittisk sommartid) öppnar de för att ta emot bokningsförfrågningar, och då ska du ha såväl en verifierad Airbnb-profil som positiva omdömen – och givetvis vara passionerad kring serien. Här hittar du hela annonsen!

 

Källor: Airbnb, The Guardian

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!