Artikeln innehåller annonslänkar
Nöje

Kokta rimmade revben på Leif Mannerströms vis

Finns det något som smakar så mycket jul som kokta rimmade revben? Vi vänder oss till stjärnkrögaren Leif Mannerström för att ta del av de bästa recepten till julbordet!

Foto: Tomas Yeh

Är det någon som har koll på husmanskost och julmat är det stjärnkrögaren och tv-personligheten Leif Mannerström. Rimmade revben är en klassiker på julbordet som kan få även den mest inbitna julskeptikern att dra på smilbanden. Spadet kan dessutom användas till fler rätter under julledigheten och bidra med sin kraftfulla och underbart juliga smak i flera rätter!

För fler tips om hur du lagar julmat från grunden, kolla in Mannerströms julkokbok som innehåller recept på allt du behöver och lite till.

Här nedan hittar du Mannerströms recept på kokta rimmade revben!

Kokta rimmade revben KÖP

Kokta rimmade revben

Koka gärna dagen innan och låt köttet ligga kallt i sitt spad över natten och värm sedan upp vid servering. Spadet eller buljongen från koket kan man ha glädje av i rätter fram till nyår.
10–15 portioner
Ingredienser:
1 kg rimmade revben
3 schalottenlökar
2 morötter
1 bit rotselleri (ca 100 g)
6 vitpepparkorn
6 kryddpepparkorn
4 kryddnejlikor
2 lagerblad
Till garnering:
persilja
Gör så här:
Skala schalottenlöken. Skala och skär morötter och rotselleri i grova tärningar.
Koka upp rikligt med vatten i en kastrull. Lägg i revbenen och låt det koka upp.
Lyft upp köttet, spola det i kallt vatten och lägg det
i en ny kastrull med kallt vatten tillsammans med lök,
rotsaker och kryddor.
Låt det koka upp och sjud sedan köttet i ca 1 timme, tills köttet lätt lossnar från benen.
KÖP

Foto: Tomas Yeh

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!