Nöje

Kollar du på Vänner? Då gör du bättre ifrån dig på tentor – enligt studie!

Nu har universiteten öppnat upp dörrarna till föreläsningssalarna och terminen är full igång. Och innan du vet ordet av är det dags för plugg och tentor. Men det finns ingen anledning att deppa för det eller stänga av tv:n helt och hållet. Enligt en studie gör du bättre ifrån dig på tentor om du kollar på serier som Vänner och The Simpsons!

friendsFoto: REX

För dig som pluggar är det snart dags för långa dagar med plugg. Känner du därmed att du inte längre har tid för att kolla på dina favoritserier? Då får du tänka om! Om du vill prestera bättre och uppnå högre resultat på tentorna visar en studie att serie-tittande kan vara lösningen.

En amerikansk studie undersökte huruvida tv-serier och intelligens hänger ihop. De undersökte också om det fanns något samband mellan att kolla på vissa program och hur man presterar på tentor. Man kopplade ihop undersökningsdeltagarnas tentaresultat med vad för serier de kollade på. Det visade sig att de som kollade på serier så som Vänner, The Simpsons och Top Gear hade högre resultat på sina tentor än vad de som kollade på Dexter, Game of Thrones och Breaking Bad hade. Med andra ord är det dags att välja vilka serier du tittar på med omsorg…

Vi på Metro Mode tror (och vet) dock att det ligger en hel del plugg och kämpande bakom godkända tentor. Men självklart gör du rätt i att ta pluggpauser – och då kan faktiskt serie-tittande vara det som får dig att koppla av!

Läs också: 9 bästa pluggtipsen för dig som börjar på universitetet

Källa: Joyscribe

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!