Nöje

Kriget i Ukraina: Blake Lively och Ryan Reynolds donerar upp till 1 miljon dollar till UNHCR

Makarna Ryan Reynolds och Blake Lively har lovat att matcha sina följares donationer till UNHCR – upp till en miljon dollar.

Foto: Instagram @vancityreynolds

Drygt en vecka efter Rysslands invasion av Ukraina har över en miljon personer flytt landet och enligt FN:s flyktingorgan UNHCR kan flyktingkrisen anta historiska proportioner:

”I denna takt kan antalet flyktingar göra det till den största flyktingkrisen detta århundrade,” sa UNHCR:s talesperson Shabia Mantoo på onsdagen.

Matchar belopp upp till en miljon dollar

De äkta makarna Blake Lively och Ryan Reynolds är två av de som nu försöker hjälpa organisationen i sitt arbete. Skådespelarna uppmanade tidigare i veckan sina följare på Instagram att donera pengar till förmån för Ukrainare som flyr undan kriget, och lovar samtidigt att matcha donationerna upp till en miljon dollar.

“Under loppet av 48 timmar har otaliga Ukrainare tvingats fly från sina hem till grannländer. De behöver beskydd. @usaforunhcr förser dem med det. Vi kommer matcha varje donation upp till 1 000 000 dollar, och på så sätt skapa DUBBELT så mycket stöd”, skriver Ryan Reynolds på Instagram.

“@usaforunhcr är på plats för att hjälpa de över 50 000 ukrainare som har tvingats fly från sina hem”, skriver Blake Lively. @usaforunhcr räddar liv, och arbetar även med grannländer för att försäkra sig om att dessa familjer beskyddas.”

Källa: CNN, SVT Nyheter, UNHCR

Foto: Instagram @vancityreynolds

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!