Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Krispiga pannkakor med pistage och apelsinvatten

Få saker är lyxigare än en riktigt god pannkaksfrukost. Vi delar med oss av ett spännande lättlagat recept med österländska smaker.

Foto: Pexels

Se receptet nedan!

Pannkakor med pistage och apelsinblomma

Pannkakor med pistage och apelsinblomma

Du behöver: 

(För 10 pannkakor)

250 g (fullkorns)mjöl

½ tsk salt

2 ägg

500 ml mjölk

2 msk apelsinblomsvatten

1 msk mild olivolja

Smör till stekningen

Garnering:

100 g osaltade, skalade pistagenötter

Honung eller lönnsirap

Gör så här: 

Tillsätt mjöl, salt, ägg, mjölk, apelsinblomsvatten och olivolja i en skål och använd en mixerstav eller visp för att blanda ingredienserna till en jämn smet.

Hetta upp en stekpanna och smält lite smör i pannan. Häll en del av pannkakssmeten i stekpannan och rör den försiktigt så att smeten fördelas jämnt över botten. Vänta tills den första sidan har blivit gyllenbrun innan du vänder pannkakan. Stek båda sidor tills de är gyllenbruna. Upprepa tills pannkakssmeten tar slut.

Hacka pistagenötterna och strö dem över pannkakorna. Häll cirka en matsked honung eller lönnsirap över pannkakorna och servera.

Recept & Foto: Mirijam Leslie-Pringle

Nästa bild
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!