Krispiga pommes frites - så här gör du!
Publicerad den 4 augusti 2021 av Metro Mode
Nyfriterade salta pommes frites är svårslaget och en favorit för de flesta. Detta recept bjuder på riktigt gyllene och knapriga pommes frites – godare än så här blir det inte.

Imponera på gästerna med hemmagjorda pommes frites.
Receptet hittar du nedan!
- Unsplash
Krispiga pommes frites
Du behöver: 1-2 kg potatis, mjölig sort 1,5-2 liter vatten 1 msk ättika (12 %) salt frityrolja Gör så här: Koka upp vatten tillsammans med ättika och salt. Skiva potatisen i pommes frites-stavar. Koka stavarna i ca 10 minuter. Ta försiktigt upp dem och låt torka på ett hushållspapper. Hetta upp frityroljan till 160 grader. Fritera potatissatvarna ca 1-2 minuter. Ta försiktigt upp dem från den varma oljan och låt torka på hushållspapper. Hetta upp frityroljan till 180 grader och fritera stavarna igen i ca 2-3 minuter. Ta upp och låt rinna av på ett hushållspapper. Salta innan servering!