Nöje

Kritiken mot Kylie Jenners lejonklänning: “Förespråkar troféjakt”

Kylie Jenner har hamnat i hetluften efter att ha burit en kontroversiell kreation från Schiaparellis nya kollektion. “Vidrigt, våldsamt, och bakåtsträvande”, skriver en person om tilltaget på Instagram.

Foto: Instagram @kyliejenner

Under måndagen presenterade modedesignern Daniel Roseberry sin Haute Couture-kollektion för Schiaparelli inför våren 2023 i Paris. Roseberry ska ha hämtat inspiration till kollektionen från Den gudomliga komedin av Dante – men enligt många var plaggen en uppmaning till djurplågeri snarare än en blinkning till det klassiska verket.

“Djur är inte accessoarer”

Naomi Campbell, Irina Shayk och Shalom Harlow var några av de som bar kreationer prydda av anmärkningsvärt realistiska djurhuvuden på catwalken. Kylie Jenner, som var en av åskådarna, bar samma design som Shayk: en svart klänning där ett stort lejonhuvud blev det naturliga blickfånget.

När Jenner publicerade några bilder av looken på Instagram lät kritiken inte vänta på sig:

“Djur är inte accessoarer!” skriver en person i kommentarsfältet.

“Att förespråka djurplågeri är aldrig okej”, lyder en annan kommentar.

Kritiken: “Motbjudande koncept”

Sedan visningen ägde rum har Schiaparelli upprepade gånger belyst att inga djur har kommit till skada i tillverkningen av kollektionen.

“Broderat lejon i skum skulpterat för hand, ull, siden och fuskpäls, handmålat för att se så realistiskt ut som möjligt i en hyllning till naturens storslagenhet”, skriver modehuset på Instagram, där de har publicerat ett klipp av Jenner.

Detta har dock inte tystat de kritiska rösterna:

“Detta är inte konst, det är bara lathet. Läs Dantes gudomliga komedi på riktigt, inte bara de första raderna. Det finns så mycket att skapa utan att falla för grymma plattityder”, skriver en person.

“Hela konceptet är motbjudande”, kommenterar en annan person. “Oavsett om det är äkta djurhuvuden eller ej så förespråkar de troféjakt, som uppenbarligen är vidrigt, våldsamt, och bakåtsträvande. Försök igen.”

“Ni hyllar inte ‘naturens storslagenhet’ genom att bära den som en smaklös trofé”, skriver en annan person.

Källa: Vogue

Foto: Instagram @kyliejenner

Nästa bild

Foto: Instagram @kyliejenner

Nästa bild

Foto: Instagram @kyliejenner

Nästa bild

Foto: Instagram @kyliejenner

Nästa bild

Foto: Instagram @kyliejenner

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!