Nöje

Krönika: “Tinder-kille – varför tar du dig friheten att kommentera min kropp?”

Är du singel och befinner dig i dejtingdjungeln? Då har du säkert också fått höra både det ena och det andra. Metro Modes reporter Alexia Karanatsiou delar med sig av dejtinglivet och de konstigaste sakerna hon fått höra ute på Tinder.

kronikaFoto: Alexia Karanatsiou, privat/ Shamim Nakhai, Unsplash

Att vara singel kan vara jäkligt befriande och att dejta kan vara riktigt kul. Men att befinna sig ute i cyberrymden på Tinder är verkligen inte en dans på rosor. Vissa killar kan man absolut hålla en normal och trevlig diskussion med och sedan så finns det “de där” oseriösa. Problemet ligger inte där, för inte mig emot– personer som inte vill ha något seriöst ska ju också kunna få hitta ett ragg för natten och då är det BRA att få reda på det med en gång. Problemet däremot är “de där” som verkar seriösa så att man faktiskt ger ut sin Snapchat eller Instagram för att fortsätta prata där. Säga vad man vill om att ta nästa steg till Snapchat, men Instagram är ett smart sätt att få en liten inblick i personens liv.

Det blir löpbandet för dig imorgon

Hur som helst – problemet är “de där” som man faktiskt haft ett trevligt och moget samtal med som byter skepnad så fort man blivit “vänner” på Snapchat. Senaste gången jag la ut en bild på alla onyttigheter som jag skulle gotta mig med (låt mig få käka godis om jag vill?!) skrev en kille: “Det blir löpbandet för dig imorgon”. Kom igen, varför tar killar ens friheten att kommentera sådant? Han försökte rädda situationen med att det inte var “någon brådska för mig och Beach 2018”, men oavsett vilken kroppstyp jag har så borde han inte kommentera den. Nästa gång kanske det är en tjej som har eller haft ätstörningar som får ångest och låter denna dumma kommentar sätta sig i huvudet.

Skicka en bild innan jag tar bort dig från Snap

Men snäppet värre var nog ändå när en kille hotade mig på det absolut töntigaste sättet jag stött på: “Skicka en bild innan jag tar bort dig från Snap”. Denna kille hade alltså skickat en bild på sig och skrev sedan att han ville ha en bild tillbaka. Jag är inte den som är den, på min Instagram kan du hitta flertalet selfies men på begäran av en Tinder-snubbe – nej tack. Killen fortsatte dagen efter med att tjata till sig bilder då jag svarade med “Du är en sån där jobbig jävel va?”. Då kom hotet om att han skulle ta bort mig. Jag satt med ett par kollegor och käkade lunch och kunde inte låta bli att bli chockad över detta omogna beteende. Finns det verkligen tjejer som skickar bilder bara för att någon ber om det? För att någon tjatar till sig det som ett barn i trotsåldern? Och skulle denna kille verkligen nöja sig med selfies? Förmodligen inte! Tog bort honom snabbt som attan och hoppas han förblir singel ett bra tag (fram till att han växer upp och börjar bemöta kvinnor med respekt).

Bara två av många (!) exempel, ibland får man höra riktiga grova kommentarer som faktiskt skulle skrämma er. I vissa fall, när dessa pojkar (för män är de i alla fall inte) yttrar sig på respektlösa och vidriga sätt, får det mig att vilja ge upp dejtinglivet. Att ta bort min Tinder och inte gå på fler dejter. Att bara vara singel livet ut eller i alla fall tills det “plötsligt händer”. Men sen är det ju sen gammalt – man måste kyssa en himla massa grodor innan man hittar sin prins. Så jag håller nog mig kvar på Tinder ett tag till.

Vill du också få din text publicerad som en krönika eller debattartikel här på metromode.se? Vi är på jakt efter historier om allt ifrån skeva skönhetsideal, vikthets till prestationsångest, psykisk ohälsa och vardagsbetraktelser. Ämnen som engagerar och som behöver lyftas upp i ljuset! Skriv och berätta kort om din idé – eller skicka din färdiga text – till [email protected].

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!