Nöje

Kronprinsen som försvann – en välgjord saga om vänskap över klassgränserna

Det första avsnittet av årets julkalender “Kronprinsen som försvann” ger tittarna precis det som utlovats – en spännande upptakt till en vintrig saga om makt, vänskap och klassgränser.

Foto: SVT

SVT har tidigare lovat att vi i år skulle få en julkalender som är en vintrig berättelse med spänning och humor och som utspelas någon gång för länge sedan. “Kronprinsen som försvann” handlar om den unge kronprinsen Carl Wilhelm som plötsligt blir tvungen att fly från det kungliga slottet när hans mamma drottningen försvinner. Han träffar sedan den fattiga flickan Hilda som hjälper honom att anta en falsk identitet som barnhuspojke.

I rollerna syns bland annat Xavier Canca-Englund och Kerstin Linden som även spelat Lill-Märta i senaste “Utvandrarna”. Hildas farmor spelas av Maria Lundqvist och kronprinsens bortskämda kusin spelas av Alva Bratt, med strålande komisk tajming.

Även om vi varken skymtar några tomtar eller andra typiska julattribut i det första avsnittet finns det helt klart en stämning av vinter och magi som passar ypperligt för en julkalender. Det första avsnittet avhandlar snabbt premisserna i det kungliga slottet. Kronprinsens far, även kallad den tyrraniske kungen, har precis dött. Drottningen som, till skillnad från sin avlidne make, är en medmänsklig person, bestämmer sig för att ge tillbaka kronans rikedomar till folket som en julgåva. När hon sedan kidnappas tvingas kronprinsen fly. Det är med andra ord mycket som händer under det första avsnittet av årets julkalender men stämningen och berättelsen känns redan lovande.

Vi ser fram emot att följa denna spännande vintersaga genom hela julen!

Foto: SVT

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!