Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Kroppshetsen kring Gigi Hadid tar aldrig slut – nu berättar hon om sin sjukdom

Att modellbranschen är tuff är ingen nyhet. Den omtalade modellen Gigi Hadid har genom hennes karriär bland annat fått höra att hennes kropp är ”för stor för industrin”. Men senast under New Yorks modevecka kritiserades hon istället för att vara för smal. Nu är hon trött på alla kroppskommentarer och berättar öppet på Twitter om hur hon kämpar med sin sjukdom. 

gigihadid-fashionweekFoto: Matt Baron/ REX

Gigi Hadids medverkan under Fashion Week i New York väckte uppmärksamhet bland publiken. Tidigare har hon fått kritik för att inte ha den typiska supermodell-kroppen och valde då att besvara näthatarna. När Gigi Hadid åter igen fick kommentarer om sin kropp fick det vara nog. Nu skriver hon i ett Twitter-inlägg att hon lider av Hasimotos sjukdom vilket bland annat gör att man kan drabbas av viktuppgång, depression och trötthet.

På Twitter vill hon uppmärksamma sjukdomen och berättar om hur hon själv har fått medicinsk hjälp för att hantera symptomen. Trots mycket resande och stress som kan påverka kroppen negativt, mår hon idag bättre och säger att hennes kropp fungerar annorlunda nu när hennes hälsa är bättre. På Twitter skriver hon: ”Jag kanske är ‘för smal’ för dig, och ärligt så vill jag inte vara så här smal, men jag känner mig hälsosammare och jag lär mig och växer fortfarande med min kropp varje dag, som alla gör.”

Kritikerna som har kommenterat Gigi Hadids kropp handlar antingen om att hon är ”för tjock” eller ”för smal”. Hur ska vi ha det egentligen? Kan inte alla bara sluta kommentera varandras kroppar?

Här är två av Gigis Twitter-inlägg där hon besvarar kritiken:

Källa: Wellandgood

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Emma Fridsell
Hälsa
Joanna Swica
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Hanna Elfast
Lifestyle
Susanne Barnekow
Home
34 kvadrat
Home
Jannike Ebbing
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Lifestyle
Sophia Anderberg
Lifestyle
Evelina Andersson
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Mode
Imane Asry
Lifestyle
Mitra Javadi
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Lifestyle
Sara Che