Nöje

Kryddigt julbröd med mandlar och dadlar

Här kommer Hanna Göranssons recept på det perfekta julbrödet med mandlar och dadlar!

Foto: Hanna Göransson/Metro Mode

Kryddigt julbröd

Receptet ger 1 bröd i brödform

Du behöver:

  • 3-4 dl valfri mjölk (beroende på hur mycket vätska mjölen absorberar, du kan t.ex. använda rismjölk)
  • 1 msk agavesirap, alt. annan valfri flytande sötning
  • 1 tsk äppelcidervinäger, kan uteslutas
  • 2 msk smält kokosolja1 tsk bikarbonat
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl nyponskalmjöl
  • 2 1/2 dl bovetemjöl
  • 1 dl quinoamjöl
  • 2 msk fiberhusk
  • 1/2-1 dl russin
  • 1 tsk mald nejlika
  • 1 tsk malda pomeransskal
  • 1 1/2 msk brödkryddor
  • 1 krm mald kardemumma
  • 1 krm kanel

Bakplåtspapper till formen

Gör så här:

Sätt ugnen på 180 grader. Blanda alla torra ingredienser. Rör därefter ner de blöta. Blanda väl till en tjock och stabbig smet. Häll smeten i en brödform med bakplåtspapper i. Sätt in brödet längst ner i ugnen. Grädda i cirka 60 minuter. Knacka lite lätt på det efter ca 45-50 min, om det låter stumt och ”studsar” tillbaka samt har en krispig yta är det klart.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!