Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Kryddigt julbröd med mandlar och dadlar

Här kommer Hanna Göranssons recept på det perfekta julbrödet med mandlar och dadlar!

Foto: Hanna Göransson/Metro Mode

Kryddigt julbröd

Receptet ger 1 bröd i brödform

Du behöver:

  • 3-4 dl valfri mjölk (beroende på hur mycket vätska mjölen absorberar, du kan t.ex. använda rismjölk)
  • 1 msk agavesirap, alt. annan valfri flytande sötning
  • 1 tsk äppelcidervinäger, kan uteslutas
  • 2 msk smält kokosolja1 tsk bikarbonat
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl nyponskalmjöl
  • 2 1/2 dl bovetemjöl
  • 1 dl quinoamjöl
  • 2 msk fiberhusk
  • 1/2-1 dl russin
  • 1 tsk mald nejlika
  • 1 tsk malda pomeransskal
  • 1 1/2 msk brödkryddor
  • 1 krm mald kardemumma
  • 1 krm kanel

Bakplåtspapper till formen

Gör så här:

Sätt ugnen på 180 grader. Blanda alla torra ingredienser. Rör därefter ner de blöta. Blanda väl till en tjock och stabbig smet. Häll smeten i en brödform med bakplåtspapper i. Sätt in brödet längst ner i ugnen. Grädda i cirka 60 minuter. Knacka lite lätt på det efter ca 45-50 min, om det låter stumt och ”studsar” tillbaka samt har en krispig yta är det klart.

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!