Artikeln innehåller annonslänkar
Nöje

Kvinnliga förebilder tar emot pris i Ellos awards

För andra året i rad anordnades Ellos Awards för att hylla kvinnor som hjälper till att skapa en mer jämställd och inkluderande värld. Nedan kan du se vilka som fått priserna i år!

Galan vill hylla kvinnor som hjälpt till att upplösa tabun kring kvinnofrågor, främja kvinnligt entreprenörsskap, vidga skönhetsidealen och skapa mer utrymme för andra kvinnor i samhället. Den medverkade juryn var Asabea Britton, Elaine Eksvärd, Karin “Kajjan” Andersson och Molly Hammar.

Hyllar och lyfter kvinnor

Den digitala galan är en del av Ellos initiativ #equallywomen, en satsning som genom olika nedslag hyllar och lyfter kvinnor samt utmanar bilden av vad kvinnlighet egentligen är. Galan sker i samarbete med organisationen Kvinna till Kvinna, en organisation som verkar i flera olika länder för kvinnors rättigheter. För varje röst Ellos har fått in har de skänkt 1 kr till kvinnorättsorganisationen. Totalt fick de in hela 80 549 röster vilket avrundades uppåt till ett värde av 100 000 SEK!

Se nedan för alla pristagare i Ellos Awards 2021!

Women for liberation KÖP

Women for liberation

Kajsa Hultin

Motivering: Hos Kajsa Hultin, eller @kobranhugger, finns inga regler för hur kroppen ska bete sig. Hon har skapat ett rum där kvinnokroppen får vara fri, där den får vara en källa till glädje och positivitet. Detta i kombination med hur hon synliggör och lyfter tabubelagda ämnen som graviditet, amning, sexualitet och kvinnliga orgasmer gör att vi i juryn valt att tilldela Kajsa priset för kategorin Women for liberation. Ett pris vi hoppas kommer bidra till hennes fortsatta arbete, på ett eller annat sätt.

Asabea Britton, jurymedlem.

KÖP

Foto: Instagram @kobranhugger

Nästa bild
Women for entrepreneurship KÖP

Women for entrepreneurship

Andra Farhad

Motivering: Andra Farhad med kontona @andrafarhad och @borshajen står bakom Sveriges största kostnadsfria utbildningsplattform för sparande och investerande. Genom sitt entreprenörskap banar hon aktivt väg för andra. Hennes arbete har gjort börsen och investeringssparande mer tillgängliga för de som inte rört sig så mycket där tidigare – kvinnor. För detta och mer därtill vill vi i juryn tilldela Andra Farhad priset för kategorin Women for entrepreneurship.

Elaine Eksvärd, jurymedlem.

KÖP

Foto: Instagram @andrafarhad

Nästa bild
Women for body positivsm KÖP

Women for body positivsm

Matilda Sjöstrand

Motivering: Matilda Sjöstrand lyfter på sitt konto @gretanikolina kroppspositivism ur flera olika vinklar. Samtidigt som hon sprider ren och skär glädje kring kroppen när hon dansar loss framför kameran kan hon i nästa stund prata om kroppen ur ett allvarligare, tyngre perspektiv. Matilda delar med sig av hur det är att vara tjock i en smalhetsnormaliserad värld och hur en tjock kropp kan fungera genom graviditet och amning. Därför tilldelar vi i juryn Matilda priset i kategorin Women for body positivism.

Karin Kajjan Andersson, jurymedlem.

KÖP

Foto: Instagram @gretanikolina

Nästa bild
Women for equality KÖP

Women for equality

Iman Meskini

Motivering: Med kontot @imanmeskini tog Iman Meskini sitt kändisskap och använde det till att lyfta både muslimska kvinnor och kvinnor generellt. På sina plattformar krossar hon fördomar om islam, utbildar sina följare kring olika viktiga frågor och sprider positivitet och glädje i sådant som ofta är tungt. För det arbete som Iman utför i sina kanaler tilldelar vi i juryn henne priset för kategorin Women for equality.

Molly Hammar, jurymedlem.

KÖP

Foto: Instagram @imanmeskini

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!