Nöje

Kvinnorna regerar – Skådespelaren som fått flest Oscars någonsin är en kvinna

Att vinna en Oscarsstatyett är världens mest prestigefyllda filmpris. Men vem har egentligen kammat hem flest av dessa? Vi säger bara… girlpower!

Foto: Rex Features/TT

Mamma Mia-favoriten Meryl Streep är en en riktig powerkvinna. Med hela 21 nomineringar till Oscarsgalan gör det henne till den skådespelare som fått flest nomineringar någonsin, både när det gäller kvinnliga och manliga kollegor. När det däremot gäller att vinna, har hon inte riktigt haft samma flyt. Under förra årets gala hade den 69-åriga skådespelaren chansen att bli den skådespelare som vunnit flest Oscars i världshistorien men tyvärr förlorade hon statyetten till Frances McDormand.

Men vem är det egentligen som har titeln nu? Jo, det är glädjande nog en annan kvinna som har rekordet i statyetter. Katharine Hepburn, vann fyra Oscars under sin karriär. Redan som 26-åring vann hon sin första och under sin 34-åriga karriär hann hon även kamma hem tre till. Trotts detta dök Katharine Hepburn inte upp en enda gång för att ta emot priserna, hon ansåg det inte lika viktigt som många andra…

– Priser är ingenting, mitt pris är mitt jobb, sa Katherine Hepburn när hennes frånvaro ifrågasattes.

Källa: Elle.com

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!