Nöje

2 goda och smakrika kycklingrecept till grillen

Med två smakrika kycklingnyheter i årets grillsortiment sätter Lönneberga smak på årets grillsäsong. Spana in de härliga recepten inför sommarens grillfester nedan!

Foto: Lönnerberga

Allt fler väljer kyckling på tallriken, även under grillsäsongen. Från vecka 16 är Lönnebergas hela grillsortiment av färsk, färdigmarinerad svensk kyckling ute i butik, redo att läggas på grillen.

Det populära färdigmarinerade grillsortimentet utökas med en bröstfilé och ett spett i nya smaksättningar. Precis som övrigt sortiment är de smaksatta med färska örter och kryddor. “De färdiga grillspetten har blivit lite av vårt signum och årets smak sticker ut. med sin fräscha och lite heta kryddning. Svenskarnas favorit alla kategorier när det gäller kyckling är bröstfilén, årets nyhet hämtar inspiration från det Thailändska köket som svar på det stora intresset för smaker från Asien”, säger Johanna Nathhorst, Brand Manager Lönneberga.

Spana in recepten nedan!

Asiatisk glasnudelsallad & saftig kycklingbröstfilé

Asiatisk glasnudelsallad & saftig kycklingbröstfilé

4 portioner
Tillagningstid: 35 minuter

Du behöver

1 paket Lönneberga Kycklingbröstfilé Ingefära & Koriander (á 650 g)
100 g glasnudlar
200 g vitkål
200 g morot
150 g broccoli
2 lime
2 tsk chiliflakes
1 msk sesamolja
1 1⁄2 dl ostronsås
1 dl hackad koriander
salt
Citrusmarinerad gurka
1⁄2 gurka
2 msk pressad citron
1 msk honung
salt
Till servering

4 limeklyftor – sesamfrön

Så här gör du

Glasnudelsallad: tillaga glasnudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Häll av och spola i kallt vatten, låt rinna av. Hyvla eller skiva vitkålen och moroten supertunt, skär broccolin i små bitar och lägg i en skål. Finriv det yttersta skalet från limen och pressa ut juicen på grönsakerna. Blanda samtliga ingredienser till glasnudelsalladen och smaka av med salt.

Citrusmarinerad gurka: skala och skiva gurkan tunt. Marinera den i citronjuice, honung och en liten nypa salt.

Kyckling: tillaga kycklingen enligt anvisningen på förpackningen.

Servering: servera kycklingen med glasnudelsallad, gurka och limeklyftor. Toppa med lite sesamfrön.

Foto: Lönnerberga

Nästa bild
Jalapeño- och vitlöksmarinerade kycklingspett med grillad spetskål & dillpotatis

Jalapeño- och vitlöksmarinerade kycklingspett med grillad spetskål & dillpotatis

4 portioner
Tillagningstid: 50 minuter

Du behöver:

1 förpackning Lönneberga Kycklingspett jalapeño & vitlök (á 480 g)
500 g spetskål
1 citron
100 g prästost
olivolja
salt
Dilllbakad potatis
500 g potatis
1⁄2 dl finhackad dill
olivolja
salt
Kryddig yoghurt
2 1⁄2 dl matlagningsyoghurt
1 vitlöksklyfta
1 tsk fänkålsfrö, mortlad
några stänk tabasco
salt

Gör så här:

Dillpotatis: värm ugnen till 200 °C. Halvera potatisen och lägg i en ugnsfast form. Blanda med olja, salt, finhackad dill och ugnsbaka i cirka 40 minuter tills de är genommjuka och har en fin, rostad yta.

Kryddyoghurt: blanda ingredienserna och smaka av med salt. Ställ i kylskåpet till servering.

Spetskål: värm grillen till medeltemperatur. Ansa och klyfta spetskålen i 4 bitar. Finriv det yttersta skalet från citronen och strö över kålen. Häll över lite olivolja och strö på salt och gnid in i kålen. Grilla spetskålen runt om i cirka sju minuter tills den mjuknat något och har en fin grillad yta.

Kyckling: tillaga kycklingspetten enligt anvisningen på förpackningen.

Servering: servera kycklingspett med dillpotatis, kryddyoghurt och kål. Avsluta med att riva över prästosten på spetskålen.

Foto: Lönnerberga

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!