Nöje

Kylie Jenner har sålt delar av sitt skönhetsimperium – här är den overkligt höga summan

Nu står det klart att Kylie Jenner har sålt delar av sitt skönhetsimperium, Kylie Cosmetics, och summan är högre än vad vi någonsin kunnat ana. Det är CoverGirl-ägaren Coty som har köpt en 51%- andel av företaget.

Foto: Instagram/ @kyliejenner

Allt började redan 2015 när den yngsta systern i Kardashian-skaran, Kylie Jenner, startade sitt företag Kylie Cosmetics. Hela resan började med att hon lanserade läppennor och flytande läppstift och använde sig av sina hundratals miljoner följare på Instagram för att marknadsföra sina produkter. Vilket resulterade i ett enormt genomslag för företaget och främst för Kylie. Det var i mars i år som hon blev världens yngsta miljardär genom tiderna, endast 21 år gammal. Samtidigt petade hon ner Facebooks grundare Mark Zuckerberg, 23 år, från pallen.

Idag representeras Kylie Cosmetics i över 1000 butiker i USA och produkterna säljer ordagrant som smör. Nu har Kylie valt att sälja 51 % av företaget till CoverGirl-ägaren Coty som sedan tidigare äger sminkvarumärken som Calvin Klein, Dolce & Gabbana, OPI, Max Factor och GHD.

The Guardian är en av de plattformar som har skrivit om nyheten och presenterat den minst sagt höga summan. Det handlar alltså om 600 miljoner dollar, vilket motsvarar cirka 5,6 miljarder kronor. Kylie Jenner har vidare gått ut med att hon fortsatt kommer vara ansiktet utåt för sminkvarumärket samt vara med och skapa nya produkter.

“Jag är glad att samarbeta med Coty för att fortsätta nå ännu fler fans av Kylie Cosmetics och Kylie Skin runt om i världen,” säger Kylie Jenner i ett pressmeddelande.

Källa: The Guardian

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!