Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Ladda upp inför våffeldagen – med belgiska lyxvåfflor

Med våffeldagen inom synhåll har vi redan börjat sukta efter nygräddade och fluffiga belgiska våfflor som passar lika bra till frukost, lättare mat och dessert – beroende på vilken topping du väljer. Här bjuder vi på receptet med riktig vaniljstång, grädde och brynt smör i smeten – för en extra lyxig smak. 

Du behöver:

4 dl vetemjöl

1,5 dl grädde

2 dl mjölk

2 ägg

200 g brynt smör

1 dl socker

1 msk bakpulver

1 vaniljstång (frön)

Lite salt

 

Gör så här:

1. Ta fram en bunke och blanda samma alla torra ingredienser.

2. Smält smör och bryn det något i en kastrull. Blanda sedan ner mjölk + grädde i smöret.

3. Kläck äggen och dela upp gulan och vitan var för sig.

4. Rör ner mjölk/grädde och smörblandning samt äggulor i bunken med torra ingredienser. Blanda väl.

5. Vispa äggvitan vit och fluffig och vänd sist ner i smeten.

6. Grädda i ett belgiskt våffeljärn.

 

TIPS på topping:

Choklad eller kolasås, färska bär, nötter, grädde eller en kula glass.

 

Tid: 20 %
Svårighet: 15 %
Pris: 15 %

Foto: Unsplash

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!