Ladda upp inför våffeldagen – med belgiska lyxvåfflor
Publicerad den 17 mars 2022 av Metro Mode
Med våffeldagen inom synhåll har vi redan börjat sukta efter nygräddade och fluffiga belgiska våfflor som passar lika bra till frukost, lättare mat och dessert – beroende på vilken topping du väljer. Här bjuder vi på receptet med riktig vaniljstång, grädde och brynt smör i smeten – för en extra lyxig smak.

Här bjuder vi på receptet med riktig vaniljstång, grädde och brynt smör i smeten – för en extra lyxig smak.
- Unsplash
Belgiska lyxvåfflor
Du behöver: 4 dl vetemjöl 1,5 dl grädde 2 dl mjölk 2 ägg 200 g brynt smör 1 dl socker 1 msk bakpulver 1 vaniljstång (frön) Lite salt Gör så här: Ta fram en bunke och blanda samma alla torra ingredienser. Smält smör och bryn det något i en kastrull. Blanda sedan ner mjölk + grädde i smöret. Knäck äggen och dela upp gulan och vitan var för sig. Rör ner mjölk/grädde och smörblandning samt äggulor i bunken med torra ingredienser. Blanda väl. Vispa äggvitan vit och fluffig och vänd sist ner i smeten. Grädda i ett belgiskt våffeljärn. TIPS på topping: Choklad eller kolasås, färska bär, nötter, grädde eller en kula glass.