Lammlasagne - så gör du höstens godaste recept
Publicerad den 19 oktober 2021 av Metro Mode
Lasagne gjord på lamm är en perfekt variation på den klassiska rätten. Detta är ett riktigt höstigt recept med smak av rödvin och ljuvlig béchamelsås.

Receptet hittar du nedan!
- Pexels
Lammlasagne
Du behöver: (6 portioner) 3 morötter 1½ gul lök 3 vitlöksklyftor 1½ burk krossade tomater, 400 g 4½ msk tomatpuré 1½ färsk röd chilifrukt 750 g lammfärs 3 dl rödvin 2¼ dl lagrad riven ost 1½ msk hackad färsk rosmarin 450 g färska lasagneplattor 3¾ dl lagrad riven ost smör till stekning salt, svartpeppar Basilka till garnering Béchamelsås 4 msk smör 9 msk vetemjöl 12 dl mjölk 3% Gör så här: Sätt ugnen på 200°.Skala och tärna morötterna. Skala och finhacka vitlök och lök. Ta ur kärnorna och finhacka chilin. Stek morötter, lök och vitlök utan att det får färg i en stekpanna med smör. Ställ åt sidan. Stek färsen i smör i en stekpanna. Häll i vinet och tillsätt de frästa grönsakerna, häll i de krossade tomaterna, tomatpurén och den hackade rosmarinen. Låt såsen sjuda i ca 20 minuter. Smaka av med salt och peppar. Béchamelsås: Smält smöret i en kastrull. Vispa ner mjölet. Tillsätt mjölken lite i taget, koka upp och låt koka under fortsatt vispning 3-5 min. Smaka av med salt och peppar.
Varva lasagneplattor, riven ost, färssås och béchamelsås i en smord ugnsform. Börja och avsluta med lasagneplattor och béchamelsås och ost. Gratinera i lägre delen av i ugnen, ca 30 minuter.