Nöje

Lammlasagne – så gör du höstens godaste recept

Lasagne gjord på lamm är en perfekt variation på den klassiska rätten. Detta är ett riktigt höstigt recept med smak av rödvin och ljuvlig béchamelsås.

Foto: Pexels

Receptet hittar du nedan!

Lammlasagne

Lammlasagne

Du behöver: (6 portioner)

3 morötter

1½ gul lök

3 vitlöksklyftor

1½ burk krossade tomater, 400 g

4½ msk tomatpuré

1½ färsk röd chilifrukt

750 g lammfärs

3 dl rödvin

2¼ dl lagrad riven ost

1½ msk hackad färsk rosmarin

450 g färska lasagneplattor

3¾ dl lagrad riven ost

smör till stekning

salt, svartpeppar

Basilka till garnering

Béchamelsås

4 msk smör

9 msk vetemjöl

12 dl mjölk 3%

Gör så här: 

Sätt ugnen på 200°.

Skala och tärna morötterna. Skala och finhacka vitlök och lök. Ta ur kärnorna och finhacka chilin.

Stek morötter, lök och vitlök utan att det får färg i en stekpanna med smör. Ställ åt sidan.

Stek färsen i smör i en stekpanna. Häll i vinet och tillsätt de frästa grönsakerna, häll i de krossade tomaterna, tomatpurén och den hackade rosmarinen. Låt såsen sjuda i ca 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Béchamelsås: Smält smöret i en kastrull. Vispa ner mjölet. Tillsätt mjölken lite i taget, koka upp och låt koka under fortsatt vispning 3-5 min. Smaka av med salt och peppar.

Varva lasagneplattor, riven ost, färssås och béchamelsås i en smord ugnsform. Börja och  avsluta med lasagneplattor och béchamelsås och ost. Gratinera i lägre delen av  i ugnen, ca 30 minuter.

Foto: Pexels

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!