Nöje

Lånar du din partners kläder? Då har du forskningen på din sida!

Brukar du låna din partners kläder, men har en respektive som inte uppskattar detta beteende särskilt mycket?  Då kan vi ge dig det bästa motargumentet här!

partner-kladerFoto: Pexels / Unsplash

T-shirts, hoodies och mjukisbyxor – allt blir snäppet skönare om det är din partners plagg. Dock är det kanske inte alltid så uppskattat att din partner , medvetet eller omedvetet, måste låna ut sina kläder till dig med jämna mellanrum. Argument i stil med “dina kläder är mycket mysigare än mina” är kanske inte alltid så jättepopulära, men nu finns studier som ger dig helt perfekta anledningar att låna din partners kläder ännu mer!

Forskare på University of British Columbia har, med en studie som undersökt hälsofördelarna med att bära sin partners kläder, kommit fram till att det faktiskt finns! 100 kvinnor har tillsammans med sina respektive deltagit i studien där de slumpmässigt blev tilldelade varsin tröja. Deras uppgift var att lukta på tröjorna utan att veta om de tidigare hade burits av ens partner, en främling eller ingen alls. Efter lukttestet följde ett stressprov som testade deltagarna i hur de hanterade en fejkad jobbintervju och hur stresshormonet kortisol påverkades i deras kroppar.

Det sammanfattande resultat av studien visade tydliga samband mellan deltagarnas mående och vilken doft de hade fått lukta på. Personer som fått lukta på sin partners tröja visade sig vara mindre stressade än de som doftat på någon av de andra deltagarnas tröja. Forskarna kunde även se att de som känt doften av sin partner var med glada och harmoniska.

Visst låter det bra? Hurra för oss!

Källa: Elle

 

 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!