Nöje

Långpannebröd med pekannötter, rivna morötter och kikärtsmjöl

Här kommer Hanna Göranssons recept på ett underbart gott bröd som innehåller bland annat malda pekannötter, rivna morötter, kummin och kikärtsmjöl. 

Foto: Hanna Göransson/Metro Mode

Ingredienser:

3 dl kikärtsmjöl
1 1/2 dl pekannötter, malda eller mixade till ett mjöl, blir ca 3 dl*
2 dl kokosmjöl
2 msk fiberhusk
1 dl solroskärnor
2 tsk bakpulver
2 tsk bikarbonat
1 tsk örtsalt
1 msk mald eller mortlad kummin
7 dl valfri vegetabilisk mjölk, mer om smeten blir för stabbig
4 ägg
4 dl fin rivna morötter

Pekannötter att toppa med

 

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 C.
2. Blanda alla torra ingredienser i en skål.
3. Vispa sedan ner ägg, rivna morötter och mjölk till en tjock smet.
4. Klä en ca 25×30 cm stor form med bakplåtspapper. Om du inte har en form i den storleken går det också bra att ta en stor plåt och forma brödet med händerna till ett ca 25×30 cm stort bröd. Häll i smeten i formen och toppa med pekannötter. Grädda i mitten av ugnen i 50-60 minuter.
5. Servera brödet ljummet, förslagsvis med groddar på. Jag mixade även ihop en hallonsmoothie till på hallon, kokosmjölk, citron och proteinpulver.*Om du inte har en mixer eller mandelkvarn att göra mjöl av pekannötterna går det även bra med 3 dl valfritt köpt nöt eller frömjöl.

Fri från:

Glutenfri, raffinerat sockerfri, mejerifri.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!