Långpannebröd med pekannötter, rivna morötter och kikärtsmjöl

Publicerad den 16 mars 2020 av Metro Mode

Här kommer Hanna Göranssons recept på ett underbart gott bröd som innehåller bland annat malda pekannötter, rivna morötter, kummin och kikärtsmjöl. 

Foto: Hanna Göransson/Metro Mode

Ingredienser:

3 dl kikärtsmjöl
1 1/2 dl pekannötter, malda eller mixade till ett mjöl, blir ca 3 dl*
2 dl kokosmjöl
2 msk fiberhusk
1 dl solroskärnor
2 tsk bakpulver
2 tsk bikarbonat
1 tsk örtsalt
1 msk mald eller mortlad kummin
7 dl valfri vegetabilisk mjölk, mer om smeten blir för stabbig
4 ägg
4 dl fin rivna morötter

Pekannötter att toppa med

 

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 C.
2. Blanda alla torra ingredienser i en skål.
3. Vispa sedan ner ägg, rivna morötter och mjölk till en tjock smet.
4. Klä en ca 25×30 cm stor form med bakplåtspapper. Om du inte har en form i den storleken går det också bra att ta en stor plåt och forma brödet med händerna till ett ca 25×30 cm stort bröd. Häll i smeten i formen och toppa med pekannötter. Grädda i mitten av ugnen i 50-60 minuter.
5. Servera brödet ljummet, förslagsvis med groddar på. Jag mixade även ihop en hallonsmoothie till på hallon, kokosmjölk, citron och proteinpulver.*Om du inte har en mixer eller mandelkvarn att göra mjöl av pekannötterna går det även bra med 3 dl valfritt köpt nöt eller frömjöl.

Fri från:

Glutenfri, raffinerat sockerfri, mejerifri.

Mer från Metro Mode

  1. 5 filmer att se på bio i sommar

  2. Elitstyrkans hemligheter VIP 2025 - alla deltagare

  3. Kim Kärnfalk öppnar upp om kampen mot Alzheimers i ny dokumentär

  4. Malin Stenbäck har gift sig med kärleken Petter Molund

  5. Eric Dane öppnar upp om livet med ALS: "Inte längre säker"

  6. Sommarpratare 2025 - Här är hela listan för Sommar i P1

  7. Justin Bieber öppnar upp om sitt mående: "Trasig"