Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Långpannebröd med pekannötter, rivna morötter och kikärtsmjöl

Här kommer Hanna Göranssons recept på ett underbart gott bröd som innehåller bland annat malda pekannötter, rivna morötter, kummin och kikärtsmjöl. 

Foto: Hanna Göransson/Metro Mode

Ingredienser:

3 dl kikärtsmjöl
1 1/2 dl pekannötter, malda eller mixade till ett mjöl, blir ca 3 dl*
2 dl kokosmjöl
2 msk fiberhusk
1 dl solroskärnor
2 tsk bakpulver
2 tsk bikarbonat
1 tsk örtsalt
1 msk mald eller mortlad kummin
7 dl valfri vegetabilisk mjölk, mer om smeten blir för stabbig
4 ägg
4 dl fin rivna morötter

Pekannötter att toppa med

 

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 C.
2. Blanda alla torra ingredienser i en skål.
3. Vispa sedan ner ägg, rivna morötter och mjölk till en tjock smet.
4. Klä en ca 25×30 cm stor form med bakplåtspapper. Om du inte har en form i den storleken går det också bra att ta en stor plåt och forma brödet med händerna till ett ca 25×30 cm stort bröd. Häll i smeten i formen och toppa med pekannötter. Grädda i mitten av ugnen i 50-60 minuter.
5. Servera brödet ljummet, förslagsvis med groddar på. Jag mixade även ihop en hallonsmoothie till på hallon, kokosmjölk, citron och proteinpulver.*Om du inte har en mixer eller mandelkvarn att göra mjöl av pekannötterna går det även bra med 3 dl valfritt köpt nöt eller frömjöl.

Fri från:

Glutenfri, raffinerat sockerfri, mejerifri.

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!