Artikeln innehåller annonslänkar
Nöje

Alexander Skarsgård och Tuva Novotny spelar tillsammans i Lars von Triers Riket Exodus – premiär i oktober

Nu kommer snart den sista delen av Lars von Triers kultserie Riket. I den sista delen – Riket Exodus – medverkar bland andra Alexander Skarsgård och Tuva Novotny, det påstådda paret som för första gången har hamnat på bild tillsammans.

Foto: Viaplay

I höst har Lars von Triers serie Riket Exodus premiär. Här är allt vi vet om den efterlängtade serien, som är en fortsättning på von Triers miniserie Riket från 1994.

Vad handlar Riket Exodus om?

Riket Exodus handlar om det hemsökta Köpenhamnssjukhuset Rigshospitalet. Enligt Aftonbladet beskrivs seriens handling på följande vis:

Starkt påverkad av spökandet i tv-serien Riket söker sömngångaren Karen efter svar på seriens olösta mysterium för att rädda sjukhuset från undergång. En kväll faller Karen i djup sömn och i sömngångartillstånd hamnar hon på något oförklarligt sätt utanför Rigshospitalet. Porten till Riket har börjat att öppna sig.

Första bilden på Alexander Skarsgård och Tuva Novotny tillsammans

I den sista säsongen av kultserien medverkar det påstådda paret Alexander Skarsgård och Tuva Novotny. Tidigare i år tog Sanna Lundell upp Skarsgårds och Novotnys relation i sin podcast “Inte din morsa” – ett förhållande som Lundell menade hade pågått i åratal utan att etablerade medier tagit notis om det.

“Det är ändå så roligt att vi har pratat om det flera gånger att de är ett par, att de har varit det i flera år och de är typ två av våra största internationella kändisar och ingen skriver om det”, sa Lundell. “Jag tycker att det är så märkligt.”

I slutet av april i år bekräftade Novotny dessutom att hon var gravid med sitt andra barn. I TV4:s Nyhetsmorgon berättade skådespelerskan att hon hade en “niomånaders gravidmage”, men avslöjade inga övriga detaljer om graviditeten eller om sin påstådda relation med Skarsgård.

Inför premiären av den sista säsongen av Riket har vi fått vår första bild på Skarsgård och Novotny tillsammans, i sina roller som advokat respektive läkare i serien. Skarsgårds roll är enligt Hollywood Reporter en repris av den roll som hans pappa, Stellan Skarsgård, spelade i den andra säsongen av serien på 90-talet.

När har Riket Exodus premiär?

Riket Exodus har premiär den 9 oktober 2022 på Viaplay.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!