Nöje

Läs supermodellen Cameron Russels grymma brev efter Trumps seger

trump
Supermodellen Cameron Russel var inte nöjd med resultatet i det amerikanska valet förra veckan. Men istället för att klaga tog hon tillfället i akt att skriva ett uppmanande brev till modevärlden.
I brevet som publicerades på Camerons twitterkonto i torsdags redogör hon för de saker som går att förändra redan i dag trots att Trump har blivit vald till Amerikas nye president. Så här lyder brevet (översatt från Engelska till Svenska):
 
Kära vänner som jobbar i modeindustrin,
 
Många av er har mailat och smsat mig och undrat: vad händer nu?
Det kommer finnas 100 “vad händer nu” men här är vad jag anser att vi kan göra redan I DAG.
 
Se till att (1) Anställa, (2) betala bra och (3) lyssna på kvinnor, på personer med funktionshinder, på icke binära personer, på LGBT-personer, på färgade personer och speciellt på just färgade kvinnor. Påbörja denna process redan i dag. Ändra på era castings. Ha svarta och bruna personer på era omslag. Se till att signa dem på era största kontrakt. SE TILL ATT någon som är permanent i ert team är en person är från en grupp som är känslig för Donald Trump.
 
Redan försöker media att normalisera Trump. Och våra största ledare försöker att få honom att verka dräglig – ingen av dem vill att marknaden ska krascha. Notera det ljumna sättet som de beskriver denna öppna rasist, sexist, och inkompetenta person som bara har åstadkommit misslyckanden i sin karriär och som har blivit anklagad för sexuella trakasserier, våldtäkt och bedrägeri och som har varit tvungen att klara upp 13 anställningsrealterade rättegångsprocesser och en rättegång för rasdiskriminering. Det kommer vara lätt att bli vyssjad av lockropen från daglig media.
 
Vi har 70 dagar kvar innan han är satt som president. Se till att du hör och lyssnar på människorna som väntas drabbas av hans våld. Vi hörde dem inte innan valet. Varje mediekanal och opinionsundersökning hade förutsett fel. Låt oss se till att vi hör dem och står vid deras sida när det blir strid och när det betyder som mest.
 
Med kärlek,
 
Cameron

 
Skärmavbild 2016-11-15 kl. 13.37.04
 
Foto: REX
Källa: Twitter

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!