Nöje

Lee Christiernsson om allmänhetens stöd: “Kärlek, respekt och hejarop”

Det har varit några omvälvande veckor för Lee Christiernsson, som kom ut som transperson i januari. Nu berättar Christiernsson om allmänhetens reaktioner på nyheten i Efter Fem.

Foto: TV4

Det var i QX februarinummer som Lee Christiernsson först kom ut som transperson. I intervjun berättade Lee att hen under många års tid hade tryckt undan sin könsdysfori, det vill säga att inte känna sig som det kön hen registrerades som vid födseln.

“Det har bara varit kärlek”

När Christiernsson gästar Efter Fem berättar hen om sin upplevelse av den senaste tiden, inte minst efter att den uppmärksammade dokumentären Att bli Lee kom ut på TV4:

“Det har varit helt otroligt, faktiskt. Jag var inte beredd på det. Det har varit så otroligt mycket vänliga kommenterar”, berättar Lee.

Tv-personligheten tillägger att de få kommentarer som har varit mer negativa har hamnat på andra plattformar – inte hens egen.

“Det har egentligen bara varit kärlek, respekt och hejarop. Det är intressant att det har blivit en så stor grej – jag har bara kommit ut, jag har inte gjort något annat.”

I dokumentären Att bli Lee följer tittarna Christiernssons resa från att vara “Snickar-Björn” med hela svenska folket till att komma ut som transperson. Trots att Christiernsson var med i Äntligen hemma i över ett decennium var hen osäker på hur mycket det hela skulle uppmärksammas:

“Det är ändå 2023, folk kommer ut hela tiden. Visst jag har ju min bakgrund – bland annat på den här kanalen – men ändå.”

Rörs till tårar av exfruns hälsning

I intervjun i Efter fem får Christiernsson även en fin videohälsning från sin exfru Karolina. Videon spelades in dagen efter att de närvarat på årets QX-gala, där Lee delade ut priset Årets TV.

“Det var en magisk kväll och att få se dig på scenen när du gick upp där och känna all den kärlek som fanns runtomkring – då brast det för mig och mina tårar började rinna”, säger en märkbart berörd Karolina i klippet.

Hon fortsätter: “Jag kände också att äntligen kunde jag sänka garden. Jag kände att det finns så otroligt mycket kärlek där ute och som välkomnar att alla är olika, och att alla har rätt att få vara precis som de vill. Jag är så stolt över dig Lee, och jag är så stolt över att du är pappa till våra barn.”

Lee rörs till tårar av videon, och berättar att exfrun har betytt “hur mycket som helst” för hen:

“Hon är så öppen och härlig. Vi tycker båda om att människor är olika, det tillför någonting. Livet skulle vara extremt tråkig om alla var exakt likadana. Hon har så mycket kärlek att ge. Nu är det min exfru, men hon passar ju mig väldigt bra och vi kallar ju varandra för soulmates av en anledning.”

Foto: TV4

Nästa bild

Foto: TV4

Nästa bild

Foto: TV4

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!