Nöje

Leif GW Persson kommenterar kritiken mot polisledningen i fallet med Mats Löfving

Under onsdagen förra veckan hittades polischef Mats Löfving död i sitt hem. Leif GW Persson är kritisk mot polisledningens agerande i utredningen som varit. “Det får inte gå till så”, säger han i “Efter fem”.

Foto: TV4

Enligt utredningen som släpptes samma dag som Mats Löfving hittades död, menade utredaren att själva anställningen av Linda Staaf inte var jävig. “Det är enligt utredarens uppfattning, men jag delar inte den uppfattningen och det är det nog ganska få som gör”, säger Leif GW Persson i en intervju i “Efter fem.”

Han är också mycket kritisk till omständigheterna runt utredningen och granskningen av Mats Löfving. “Det är mycket olyckligt att en person som är involverad i ett skeende där, tillsammans med två andra, och alla har motsatta intressen, att den personen väljer utredare, det går inte till så.” Han säger också till Tilde De Paula att situationen runt utredningen inte “visar på någon större kompetens.”

“Djupt kränkande”

Han menar att tillvägagångssättet skiljer sig från hur det bör ha gått till. “Normala gången är ju att först får åklagaren säga sitt, och om han då skulle komma fram till att driva det till åtal, då kan man ju ta nästa steg och tillsätta en särskild utredning för att granska myndigheten som helhet och hur de har hanterat det här.”

Leif GW menar att hela situationen är “så nära en offentlig avrättning som du kan ta det.” Han påtalar också att hela situationen gör honom mycket upprörd, inte minst då det resulterat i att personen det rör nu är död. “Jag är faktiskt upprörd, att man på det här viset, för det är ett personalärende, att man redovisar det på en presskonferens utan rättslig grund. Det är djupt kränkande för den det handlar om.”

Foto: TV4

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!