Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Lekar hör midsommar till – lyft festen med en enkel och rolig sjukamp

Höj stämningen på festen genom att planera in en lättsam sjukamp med gästerna på fredag. Dessa sju lekar kräver minimalt med ansträngning och vi lovar ett antal skratt på vägen mot vinsten.

1. Spik i planka (stafett)

Du behöver:

Spik

Hammare

Planka till varje lag

Gör så här:

Leken går ut på att lagen ska springa fram till en planka med en spik i, slå ett slag per person och sedan springa tillbaka och byta av. Laget som först får ner spiken i plankan vinner.

 

2. Irländsk julafton (stafett)

Du behöver:

Pinnar, ca 50 cm

Gör så här:

På en utstakad bana springer varje lag, en och en fram till en utsatt pinne, trycker den mot pannan och snurrar ett antal varv (5-10 brukar vara lagom) runt den. Först gäng i mål vinner.

 

3. Hoppa i säck (stafett)

Du behöver:

Svarta stora sopsäckar

Gör så här:

Ge respektive lag en svart sopsäck och sätt ut riktlinjer för bana. Varje person ska sedan hoppa fram och tillbaka och byta av varandra. Laget som först är i mål efter att alla hoppat – vinner.

 

4. Visselleken (en man eller stafett)

Du behöver:

Torra kex, ex Mariekex.

Gör så här:

Dela ut ett antal torra kex (ca 4-5) till respektive tävlande och låt dem tugga dessa för att sedan vissla en melodi. Den som först lyckas vissla melodin vinner. Går även att göra som stafett.

 

5. Ägg på sked (stafett)

Du behöver:

Råa ägg

skedar

Gör så här:

Lagen tilldelas en sked och ett ägg och ska sedan på utstakad bana springa fram och tillbaka med skeden i munnen. Går ägget sönder får man byta till ett nytt ägg. Laget som först är i mål med ett helt ägg vinner.

 

6. Godisrem-leken (stafett)

Du behöver:

Godisremmar

Gör så här:

Var och en i laget ska med händerna bakom ryggen på snabbast tid äta upp en godisrem för att lämna över till näste man på tur. Först lag med uppätna godisremmar vinner.

 

7. Spagettitorn

Du behöver:

Rå spagetti

Marshmallows

Gör så här:

Dela ut ett paket spagetti, samt en påse marshmallows per lag ocj låt dem med hjälp av dessa bygga ett så högt torn (valfri form) som möjligt under ett antal minuter, 4-6 brukar räcka. Högst stående torn vinner. Rolig lek att avsluta sjukampen med.

 

Foto: Unsplash

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!