Nöje

Linda Evangelista i stor intervju om det misslyckade skönhetsingreppet – Jag trodde att jag höll på att bli galen

I en öppenhjärtig intervju berättar supermodellen Linda Evangelista om det misslyckade skönhetsingrepp som förändrade hennes utseende för sex år sedan. “Jag trodde att jag höll på att bli galen”, säger hon.

Foto: People Magazine/Getty Images

Under 90-talet räknades Linda Evangelista till en av världens främsta supermodeller. Men när ett misslyckat skönhetsingrepp dramatiskt förändrade hennes utseende för sex år sedan drabbades den kanadensiska fotomodellen av en ihållande depression.

Foto: Getty Images

Fettcellerna ökade i antal

I ett utlämnande Instagraminlägg förra hösten berättade Evangelista att hon hade utvecklat Paradoxical Adipose Hyperplasia, eller PAH, en högst ovanlig bieffekt av skönhetsingreppet CoolSculpting. PAH innebär att fettcellerna ökar i antal och ger upphov till en förstorad, fast och definierad massa under huden.

I nya bilder tagna i samband med en intervju i tidningen People visar Evangelista nu upp sitt nya jag, sex år efter operationen. Evangelista berättar öppenhjärtigt om hur hon har skämts över sitt utseende under de senaste åren:

“Jag älskade att vara uppe på catwalken. Nu är jag rädd för att stöta på någon jag känner. Jag kan inte leva så här längre, undangömd och skamsen. Jag kunde bara inte leva med den här smärtan längre. Jag är äntligen villig att tala ut.”

“Trodde att jag höll på att bli galen”

Modellen berättar att hon, några månader efter ingreppet, lade märke att de områden som hon hade försökt förminska – hakan, låren, och delar av torson – började växa, hårdna, och till slut domna.

“Jag försökte fixa det själv, jag trodde att jag gjorde något fel”, säger Evangelista till People. “Till sist slutade jag äta. Jag trodde att jag höll på att bli galen.”

Evangelista fick reda på att hon drabbats av PAH, en bieffekt som drabbar mindre än en procent av personer som genomgår CoolSculpting. Det går oftast inte att motverka PAH med fettsugning, och i vissa fall är tillståndet kroniskt.

Vill hjälpa andra i samma situation

Evangelista säger att hon inte längre tittar sig själv i spegeln. “Det ser inte ut som jag”, säger hon. Däremot har hon bestämt sig för att sluta gömma sig:

“Jag hoppas att jag kan bli fri från en del av den här skammen och hjälpa andra som är i samma situation som jag. Det är mitt mål”, säger hon.

Källa: People

Foto: People

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!