Nöje

Linnéa Claeson upplever mer hat efter Let’s Dance: “Vi går tillsammans och backar aldrig”

Kvinnorättskämpen Linnéa Claeson är aktuell med Let’s Dance och något hon märker av med sin medverkan är det stigande hatet. Hon är sedan tidigare van med hot och hat men nu har det trappats upp. “Desto mer jag syns och hörs, desto mer skit får jag”, skriver hon i ett Instagram-inlägg.

linnea-claessonFoto: Instagram/@linneaclaesson

Linnéa Claeson spenderar dagarna i en dansstudio där hon förbereder sig för fredagarna i tv-rutan i programmet Let’s Dance. Och offentligheten har gjort att hon har fått utstå mer hat.

– Mitt i världens roligaste mest färgsprakande glitterkarusell @tv4letsdance där dagarna spenderas i en dansstudio och vi kämpar hårt för att bli så bra som möjligt till livesändningarna så pågår det något annat i bakgrunden. Som att man inte hade nog med sina egna elaka röster som säger att man inte duger så har jag mottagit en hel elakheter utifrån, skriver Linnéa på Instagram.

Hon fortsätter skriva att hon fått olämpliga bilder skickade till sig, fått höra att hon är sämst, ful och äcklig samt att det vore bättre om hon tog livet av sig. Sorgligt nog fortsätter hon i Instagram-inlägget med att skriva att hon inte är förvånad. Hon förstod att det fanns en risk för mer hat när hon valt att bli exponerad i ett stort program och att hon inför varje inlägg, intervju och jobb måste ha det i åtanke.

– Att jag är van vid att utstå mordhot, våldtäktshot, kidnappningshot, kukbilder och haft folk som kommer fram mitt på gatan och varit vidriga mot mig gör det faktiskt inte ett dugg mer okej.

Även om hon visste att hatet skulle komma tackade hon ja till att medverka ändå – något som hon är stolt över. Hon brinner för de frågor som hon lyfter och tänker inte låta hatarna få bestämma över henne.

– Desto mer jag syns och hörs, desto mer skit får jag.

Hon blir märkbart påverkad och känner sig ledsen och arg. Framför allt vill hon att mobbare ska börja inse hur de påverkar andra människor.

– Jag blir ledsen för att hatet mot människorättskämpar är så stort runt om i världen för det är en måttstock på hur långt vi har kvar. Det är en lång, lång väg att gå som måste kantas av mycket mer medmänsklighet, civilkurage och jämlikhet. Och vi går i uppförsbacke. Men vi går tillsammans. Och vi backar aldrig, avslutar hon inlägget.

Läs hela Linnéa Claessons Instagram-inlägg nedan! Här kan du också lyssna på Linnéas medverkan i Metro Modes podd WomanUp! där hon pratar om jämställdhet, vardagssexism och självhat.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Mitt i världens roligaste mest färgsprakande glitterkarusell @tv4letsdance där dagarna spenderas i en dansstudio och vi kämpar hårt för att bli så bra som möjligt till livesändningarna så pågår det något annat i bakgrunden. Som att man inte hade nog med sina egna elaka röster som säger att man inte duger så har jag mottagit en hel elakheter utifrån. Jag har t.ex. fått ett dussin kukbilder sen sändningen i fredags, fått höra att jag är sämst, ful och äcklig och att det vore bättre om jag bara tar livet av mig. Är någon förvånad? Nej. Inte jag heller. Men det gör det inte mer okej. Att jag är van vid att utstå mordhot, våldtäktshot, kidnappningshot, kukbilder och haft komma fram mitt på gatan och vara vidriga mot mig gör det faktiskt inte ett dugg mer okej. Jag förstod kalkylen att om jag tackar ja till det här programmet kommer jag säkert bli exponerad för risken att får mer skit. Så är det nästan alltid för mig, och något jag måste överväga vid varje inlägg, varje intervju, varje jobb: Desto mer jag syns och hörs, desto mer skit får jag. Men jag tycker de frågorna jag brinner för är djupt viktiga och jag ville inte låta dom här jävla, elaka, läskiga hatarna bestämma över mig. Så jag sa ja till att vara med i offentligheten den här gången också. Och det är jag faktiskt stolt över. Men även om man vet att hatet kommer, även om jag som aktivist, och som kvinna, tvingats utstå hot, hat och sexuella kränkningar hur länge som helst så är det ändå förjävligt och vissa dagar känns det tuffare än andra. Blir ledsen, förbannad, tycker det känns så orättvist, förstår inte vad jag gjort för att förtjäna allt det. Och jag blir ledsen för såhär ska det fan inte va, varken jag eller någon annan ska behöva utsättas för det här! Alla mobbare måste börja inse hur de påverkar andra människor och hålla käften med sina jävla elakheter. Särskilt fegisarna bakom skärmar. Och jag blir ledsen för att hatet mot människorättskämpar är så stort runt om i världen för det är en måttstock på hur långt vi har kvar. Det är en lång, lång väg att gå som måste kantas av mycket mer medmänsklighet, civilkurage och jämlikhet. Och vi går i uppförsbacke. Men vi går tillsammans. Och vi backar aldrig.

Ett inlägg delat av Linnéa Claeson ?? (@linneaclaeson)

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!