Nöje

Linnea Henrikssons Metoo-budskap i tolkningen av Stor: “Vi för alla vår egen kamp”

I veckans Så mycket bättre var det rapparen Stor, egentligen Ulises Infante Azocar, som fick sina låtar tolkade av de andra deltagarna. När Linnea Henriksson gick upp på scenen framförde hon inte bara en grym låt, utan också ett viktigt budskap. 

linnea-henriksson-storFoto: Karin Törnblom / IBL Bildbyrå & TV4

– Vi för alla vår egen kamp, säger Linnea Henriksson efter att hon berättat för Stor att det är låten “Svartskallar” hon valt att tolka.

Linnea Henriksson berättar att hon inte kan förstå hur det är att bli utsatt för rasism, och inte heller hur det är att gå in i ett rum och utsättas för fördomar baserade på hur hon ser ut.

– Bara för att jag säger att jag inte förstår, så betyder det inte att jag inte står bakom fighten. Det är på samma sätt som jag vet att du står bakom mig i den feministiska kampen, säger Linnea Henriksson.

När hon berättar att hon döpt sin version av låten till “Småtjejer”, reser sig Stor och ger henne en kram för att uttrycka sin glädje.

– Alla de småtjejer som älskar din musik – du är en förebild för dem, säger Stor.

Tolkningen är en reaktion på hur Linnea Henriksson upplever att Metoo glömts bort och ses på som en “fluga” idag – ett år efter att Metoo startade i Sverige.

– Detta är för dig, Stor – och för alla småtjejer, säger hon innan hon börjar sjunga.

Framförandet, inte minst Linnea Henrikssons sångröst, gör det svårt för Stor att sitta still. Applåderna från de andra deltagarna är många och Linnea Henriksson tackar för att hon fått en ny låt att uttrycka sina känslor i.

– Det här är det fetaste. Det här är det viktigaste!, utbrister Stor när han kramar om Linnea Henriksson efter framträdandet.

 

Vi säger bara WOW!

Se hela Linnea Henrikssons framträdande i klippet nedan!

Källa: TV4

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!