Nöje

Linus Wahlgren om att ha lönesamtal med Pernilla Wahlgren i “Carina Bergfeldt”

När Linus Wahlgren gästar senaste avsnittet av talkshowen “Carina Bergfeldt” berättar han om den nya rollen i musikalen “Lazarus”. Han berättar också om en dramatisk händelse på scen och om hur hans senaste lönesamtal med storasyster Pernilla Wahlgren såg ut.

Foto: SVT

Har rakat av håret för nya rollen på scen

Linus Wahlgren är aktuell i David Bowie-musikalen “Lazarus” som nu sätts upp för första gången i Sverige. Inför rollen har han rakat av sig hårsvallet och till Carina Bergfeldt berättar han om när han fick frågan från regissören och maskören, och att han uppskattar förändring. “Det är roligt att förändra utseendet lite”, säger han. Karaktären som han spelar beskriver han som “rätt trasig”, och han menar att den nya frisyren gör skillnad. “Det tillför något till en karaktär, det ska bli spännande att få visa upp det”, säger han.

Började brinna på scen

Genom åren har Linus Wahlgren gjort många olika roller på tv men också på scen, och inte minst i ett flertal musikaler. Han berättar om en incident när han medverkade i “Trollkarlen från Oz” då hans kostym fattade eld, “jag spelade Fågelskrämman och de hade inte riktigt brandimpregnerat halmen.” I samband med en specialeffekt, rök och en eldpuff, började kostymen brinna. “Jag skrek f-ordet. väldigt högt, för elden var på väg upp. Och alla på scen började skrika, men publiken trodde bara att det var bra effekter”, säger han och skrattar. Lyckligtvis blev det aldrig allvarligare än så. Branden släcktes genom att någon kom in på scen med en brandfilt.

Lönesamtal med Pernilla Wahlgren

Linus Wahlgren har också jobbat tillsammans med sin storasyster, Pernilla Wahlgren. Han berättar att han tycker mycket om att få arbeta tillsammans. “Vi har väldigt roligt när vi jobbar, det är en ynnest att få jobba med sin familj”, säger han. När han fick hoppa in i systerns show med kort varsel undrar Carina Bergfeldt över hur löneförhandlingen såg ut. “Det kändes knappt i hennes plånbok. Det är det som skiljer oss”, skojar han. “Hon pratar väldigt mycket om sitt privatliv, jag gör inte det. Men det skiljer också enormt mycket i pengar”, kommenterar han när han jämför sin privatekonomi med storasysterns.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!