Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Ljuvlig sommartårta med smak av viol och söta hallon

Midsommartårta, sommartårta, morsdagstårta eller helt enkelt bara en fantastiskt vacker tårta smyckad med blommor? Se detta spännande recept på violtårta som garanterat kommer imponera på dina gäster.

Foto: TV4/Metro Mode

Testa denna smarriga violtårta med sex nyanser av lila, fylld med rårörda hallon, vacker violgrädde och omringad av krämig mascarpone.

Violtårta

Violtårta

Du behöver:

10-12 bitar

Tårtbotten:

6 ägg,
6 dl socker
6 dl vetemjöl
4 tsk vaniljsocker
4 tsk bakpulver
150 g smör
2 dl mjölk
Lila colorpaste till ombre-effekten i tårtbottnarna

Tårtfyllningar:

Rårörda hallon:

200 g hallon
2 tsk florsocker

Violgrädde:

3 dl grädde
1 dl kanderade violer
2 dl hackad vit choklad

Mascarponekräm:

500 g mascarpone
4 dl kesella
4 msk färskpressad citronjuice
2 msk rivet citronskal
3 dl florsocker
Lila colorpaste

Dekor:

Vit choklad hyvlad i stora flarn
Färska violer
kanderade violer

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa ägg och socker vitt och pösigt.

Tillsätt vaniljsocker, bakpulver och mjöl försiktigt i smeten.

Smält smöret och häll i mjölken.

Häll i smörblandningen i smeten och blanda allt.

Häll upp samma mängd smet i sex olika skålar och tillsätt lila färg i färgskala mörk till ljus.

Smöra och bröa 6 st formar i storleken 15 cm I diameter och häll över en smet I varje.

Gräddas i ca 15-20 min.

Fyllningar:

Rårörda hallon:
Mosa hallonen och låt rinna av.
Blanda sedan med florsockret.

Violgrädde:

Vispa grädde och rör ner violessence, kanderade violer och vit hackad choklad.

Bred ut ett lager över de rårörda hallonen.

Mascarponefrosting:

Blanda alla ingredienser och bred ett tunnt lager over hela tårtan. Låt sedan stå och vila I kylen minst 15 minuter.

Bred sedan over ett till lager på tårtan.

Montering:

Bred på ett tunt lager rårörda hallon på varje tårtbotten.
2. Bred ett lager av violgrädde ovanpå de rårörda hallonen.
3. Lägg ihop bottnarna.

Topping:

Värm 100 g vit choklad I micron någon sekunder för att sedan hyvla chokladflarn med hjälp av en osthyvel.

Toppa tårtan med de hyvlade vita chokladflarnen tillsammans med färska och kanderade violer och några färska hallon.

Recept: Cassandra Lundgren

Foto: TV4

Nästa bild
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!