Nöje

Ljuvligt krämig pasta med kantareller

En krämig pasta med kantareller svänger du snappt ihop. Nedan hittar du ett ljuvligt recept på en rätt med skogens guld som fungerar lika bra till vardags som till fest!

Foto: Jocooks

Nedan hittar du en lättlagad pasta som är fylld med härligt höstiga smaker! Får du inte tag på kantareller passar det utmärkt att byta mot annan valfri svamp!

Fler recept hittar du här!

Pasta med kantareller

Pasta med kantareller

Du behöver:  

500 gram kantareller eller annan valfri svamp

500 gram tagliatelle

2 dl parmesanost, riven

3 dl grädde

2 schalottenlökar

2 vitlöksklyftor

1 dl torrt vitt vin

1 msk grönsaksfond eller kycklingfond

salt & peppar

Garnering:

Persilja

Gör så här: 

Koka upp en kastrull med vatten och koka pastan.

Rensa kantarellerna och stek dem i lite olivolja i en stekpanna.

Lägg över kantarellerna på en tallrik.  Finhacka löken och vitlöken och stek till den börjar svettas och blivit mjuk.

Häll på det vita vinet och låt koka ihop. Adderar grädden, den rivna parmesanosten, kantarellerna och kycklingfonden. Smaka av med salt och peppar. Låt puttra i 3-4 minuter.

Häll av pastan i ett durkslag och vänd ner pastan i såsen och rör om så all pasta får sås på sig.

Riv över lite mer parmesan och toppa med hackad persilja. Klart!

Foto: Jocooks.com

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!