Nöje

Lollapalooza Stockholm 2022 – Här är den ultimata guiden

På fredag är det äntligen dags för Lollapalooza att dra igång på Gärdet i Stockholm. Nedan hittar du allt du behöver veta inför helgens festival!

Över 56 000 musikfans besökte Lollapalooza Stockholm under premiäråret 2019 – och på fredag är det äntligen dags för en av världens mest ikoniska festivaler att återigen inta huvudstaden. Här kommer guiden inför helgen som tusentals musikälskande fans väntat på i tre år.

När och var är Lollapalooza Stockholm?

Från fredag 1 juli till söndag 3 juli hålls Lollapalooza Stockholm på vackra Gärdet i Stockholm. Området öppnar kl 12:00 och stänger efter den sista konserten vid midnatt varje kväll.

Vilka artister spelar på Lollapalooza Stockholm?

Över 80 artister kommer att uppträda på 5 scener under helgen. Bland annat Pearl Jam, Post Malone, Lorde, The Killers, Jack Harlow, Tove Lo, Måneskin, Imagine Dragons, Alesso, Veronica Maggio, Haim, Polo G, Lewis Capaldi, Anitta och många fler. Läs mer om det här!

Hur tar jag mig till Lollapalooza Stockholm?

Uber är den officiella taxipartnern till Lollapalooza Stockholm och vi rekommenderar att ladda ner och använda Uber-appen för transporter inom Stockholm under helgen. Då det kommer vara mycket folk är även en promenad ett smidigt alternativ. Närmaste tunnelbanestation är Karlaplan, därifrån följer du Valhallavägen rakt fram tills du ser området, det bör inte ta mer än fem minuter. Om du väljer att ta dig fram via elsparkcykel eller liknande: Tänk på att vara försiktig, och inte minst nykter!

Hur stort är festivalområdet?

Festivalområdet är ca 190 000 kvm stort och det kommer att finnas fem scener på plats.

Hur blir vädret?

Prognosen inför helgen utlovar i skrivande stund fantastiskt festivalväder med sol och upp till 27 grader varmt under helgen. Glöm inte solkräm och att dricka mycket vatten!

Hur köper du biljetter?

Du kan köpa biljetter via den officiella återförsäljaren Ticketmaster. Platinum- och Lounge VIP-biljetterna är utsålda, men än så länge finns det 3-dagars festivalpass samt 1-dagsbiljetter kvar.

Vilka restauranger finns på området?

Det kommer att finnas över 40 restauranger på festivalområdet. Med kända krogar som bl.a. Riche, Sturehof och Texas Longhorn, högklassiga kockar som Tommy Myllymäki och Gustav Leonhardt, och foodtrucks som Mackverket, Jeffreys Food Truck, Soulistic Food Truck och glass från Kennys Gelato kommer du definitivt inte att gå hungrig. Läs mer om det här!

Är det någon åldersgräns?

Nej, det finns ingen åldersgräns för Lollapalooza Stockholm då det är en festival för alla! Om du är under 13 år måste du ha målsmans sällskap för att röra dig fritt på området och en Kids Ticket. 18-årsgräns (eller i målsmans sällskap) gäller i barområden och på Lolla Lounge (VIP). Det finnve även ett område anpassat för barn med underhållning, musik, aktiviteter och mat – håll utkik efter Kidzapalooza-området!

Vad är Kidzapalooza?

Kidzapalooza är familjens eget område med massor av aktiviteter och underhållning för barn i alla åldrar där det kommer finnas något att göra (och äta) för alla barn. På programmet finns bl.a. Grammisnominerade succén Tigern & Kobran, Sångsommar med Ayla, Bland Drakar och Dragqueens, och prisbelönta Claire Parson Cos danskompani.

Hur ser området ut?

Kartan finns att titta på via Lollapalooza Stockholms officiella app (Lolla Stockholm).

Vilka artister spelar vilka dagar?

Fredag 1 juli

Imagine Dragons
The Killers
Polo G
Red Bull: Ord Mot Ord
Jack Harlow
Alesso
Anna of the North
Anitta
Måneskin
Jimmy Eat World
Timbuktu & Damn!
Kaleo
Joel Corry
The K’s
Rhys
Mother Mother
Jonas Blue
Modest Mouse
Grandson
Teddy Failure
Remi Wolf
Lady Bee
Hannes
JÁNA
W&W
Riton
Broiler
Oliver Malcolm

Lördag 2 juli

Post Malone
Benjamin Ingrosso
Veronica Maggio
Goldlink
Nina Kraviz
Glass Animals
Tove Lo
Billie Marten
A36
Zhu
Purple Disco Machine
Little Jinder
The Kid Laroi
Meduza
NEA
Mimi Webb
Miynt
Birkir Blaer
Peach Tree Rascals
Aziya
Zoe Wees
Mitski
Tjalan
Casper The Goast
Molly Hammar
Rico Nasty
Jübel
Glaive
Oskar Syk

Söndag 3 juli

Pearl Jam
Lorde
HAIM
Biffy Clyro
Lewis Capaldi
Miriam Bryant
Galantis
Dillon Francis
Sigrid
IDLES
Jerry Cantrell
Graveyard
LOVA
Turnstile
Shouse
Dimitri Vangelis & Wyman
Oscar Zia
Wolf Alice
Owenn
Grant
Ellen Krauss
White Reaper
Emerald
You Thant
KennyHoopla
ASK:ME

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!