Nöje

Loreen: “Mamma lärde mig självrespekt och integritet”

I en intervju med Allas berättar artisten Loreen om sin uppväxt med sex småsyskon och en ensamstående mamma. “Jag har funderat på hur hon fick allt att gå ihop”, säger hon.

Foto: SVT

Lorine Zineb Noka ”Loreen” Talhaoui är en av Sveriges mest namnkunniga artister, mycket tack vare sin vinst i Melodifestivalen 2012. Men framgångarna förde med sig nya utmaningar:

“Att kapitalisera musik är ett nödvändigt ont, men det går verkligen emot all typ av kreativitet. Idag tycker jag att det är kul att jobba med strategierna, men i början fick jag gå den tuffa vägen, och man ska inte sticka under stol med att branschen är mansdominerad”, berättar hon för Allas. “Jag har inte accepterat detta och skulle nog vilja kalla mig för en rebell i den frågan.”

“Upplevde aldrig att vi levde på existensminimum”

Att Loreen värdesätter integritet så högt beror sannolikt på hennes mamma – det är nämligen en egenskap som även hon värderar högt:

“Det jag fått med mig från [mamma] är självrespekt och integritet, att man inte ska ta skit från någon”, berättar Loreen. “Hon hade nog tappat respekten för mig om jag hade kört över mig själv som person och offrat hälsan för att lyckas som artist i syfte att enbart tjäna pengar.”

Mormor och mamma/Foto: Instagram @loreenofficial

Loreen växte upp i Västerås med sex småsyskon och sin mamma, som var ensamstående. För magasinet berättar hon att föräldrarna skilde sig när hon var sex år gammal och att hennes pappa dog när hon var tolv år. Syskonen hjälptes åt med sysslorna i hemmet, men det föll sig naturligt att Loreen fick axla mer ansvar än de andra eftersom hon var äldst.

Trots de tuffa förutsättningarna lyckades Loreens mamma skapa en känsla av trygghet för sina barn:

“Jag har funderat på hur hon fick allt att gå ihop, men inte en enda gång upplevde jag och mina syskon att vi levde på existensminimum”, berättar hon.

Loreen är aktuell i finalen av Melodifestivalen där hon tävlar med låten Tattoo.

Loreen - Tattoo

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!