Nöje

Loreen om Eurovision song contest 2023: “Helt uppslukad av framträdandet”

Denna vecka är det dags för Eurovision song contest och Loreen är mer än redo att representera Sverige. “Jag är helt uppslukad av [det här framträdandet], fast på ett positivt sätt,” säger hon i Efter fem.

Foto: SVT

Ikväll är det dags för den första semifinalen av Eurovision song contest 2023 som sänds från Liverpool, Storbritannien. I år representeras Sverige av Loreen, eller Lorine Zineb Noka Talhaoui som hon egentligen heter.

“Rädslan får inte ta över”

Loreen är favorittippad i tävlingen, som hon vann för första gången med låten “Euphoria” 2012. När artisten intervjuas av Tilde de Paula Eby i Efter fem berättar om sin syn på årets bidrag, “Tattoo”.

“Jag har ju levt det här framträdandet, body mind and soul, jag är helt uppslukad i det, fast på ett positivt sätt”, berättar hon. “Jag har liksom varit i det här sedan november förra året, i numret, i min kreativa värld.”

Förhoppningarna inför Loreens insats i kvällens semifinal är höga – men nervositet är något som hon har lärt sig att behärska:

“Jag är rädd, men jag är väldigt medveten om min rädsla och den får inte ta över”, säger hon och fortsätter:

“Jag bara stoppar det flödet av den typen av tanke. På alla olika sätt. Jag är ganska hård, jag spinner inte vidare på en idé eller tanke, utan jag kan stänga ner den /…/ det är inte det att jag inte känner rädsla, utan hur jag hanterar det.”

Den första semifinalen i Eurovision song contest 2023 sänds ikväll, tisdagen den 9 maj klockan 21.00. Torsdagen den 11 maj klockan 21.00 sänds den andra semifinalen, och lördagen den 13 maj klockan 21.00 är det final i tävlingen.

Foto: SVT

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!