Nöje

“Love is Blind: Sverige” – förklaringen bakom guldglasen

Om du har följt Love is Blind: Sverige så har du tveklöst lagt märke till de omtalade guldglasen, som har blivit ett av programmets signum. Men varför används just dessa glas så flitigt i serien?

Foto: Netflix

Den svenska versionen av Love is Blind hade premiär tidigare denna månad och har toppat Netflix mest sedda-lista sedan dess. En av programmets snackisar har blivit de guldglas som tycks dyka upp överallt i serien – från kapslarna till de lägenheter där paren bor när de lär känna varandra bättre.

Varför används guldglasen i Love is Blind?

Emma Strøbæck, pressansvarig för Love is blind: Sverige, förklarar att guldglasen syns överallt eftersom de helt enkelt är förknippade med programmet:

“Guldglasen är ett signum för ‘Love is blind’ och var givet för oss att använda även i den svenska versionen, genom hela experimentet”, säger hon till Leva & Bo.

En annan förklaring som florerar online är att glasen är praktiska när materialet ska redigeras: 

“Det handlar troligen om kontinuitet”, skriver Today. “Eftersom glasen inte är genomskinliga kan programmets redaktörer skarva ihop scener utan att oroa sig för hur mycket vätska som finns kvar i glasen.”

Foto: Netflix

Här kan du klicka hem guldglasen från Love is Blind

Oavsett hur det ligger till kan den som fallit för inredningsdetaljen nu klicka hem sina egna guldglas på Amazon, där de har blivit hett eftertraktade sedan serien hade premiär på Netflix:

“Svenska folket verkar ha blivit lika kära i tv-paren som i de ikoniska guldglasen från serien, som nu seglat upp på bästsäljarlistan på Amazon.se. De är inte bara ett dekorativt inslag att ha hemma med sin matta guldfärg, utan förhöjer såklart även upplevelsen hemma i TV-soffan när det äntligen är dags för final”, säger Linnéa Forrester, kommunikationsansvarig hos Amazon.se.

Glasen är tillverkade i rostfritt stål och kommer bland annat i färgerna matt guld (som i programmet) och roséguld.

Oak & Steel 4 Guldvinglas (540ml) - Matt, Rostfritt Stål, Okrossbart Glas med Presentask

Oak & Steel 4 Guldvinglas (540ml) - Matt, Rostfritt Stål, Okrossbart Glas med Presentask

Pris: 470 kronor.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!