METRO MODE + MySafety

Lovette Jallow finalist i Årets Nätängel: “Jag är den ofrivilliga barnvakten på nätet”

Den 19 november är det dags att presentera vinnarna av Årets Nätängel 2018. Dagarna fram till galan kommer vi här på Metro Mode presentera finalisterna, och nu är det dags för Lovette Jallow som bland annat har startat Black Vogue – ett skönhetsforum för afrosvenskar och personer med mörkare hudtoner.

2015 startade hon Facebookgruppen Black Vogue där kvinnor, män och ickebinära med mörkare hudtoner kan dela information om skönhet. I dag fortsätter Lovette Jallow kampen mot rasism, sexism och orättvisor även på andra forum så som Instagram och via sin bok Black Vogue: skönhetens nyanser.

– Jag brukar säga att jag är den ofrivilliga barnvakten på nätet. Jag har alltifrån nioåringar till 80-åringar som förväntar sig att jag ska svara på frågor för att de ska kunna hjälpa andra. Vissa kallar det kaos, säger hon.

Vad är kaoset?

– Kaoset är nog att jag talar sanning. Oavsett om du är min vän, följare eller familj – gör du någonting som berör någon annan som är svagare kommer jag prata utifrån varför det skadar just den gruppen.

Följ livesändningen från galan Årets nätängel den 19 november på Metro!

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!