Artikeln innehåller annonslänkar
Nöje

Lyckoläkaren tipsar – tre enkla steg för att bli lyckligare

Läkaren och författaren Rangan Chatterjee är aktuell med en bok om lycka och nu har den också kommit ut på svenska. I en intervju i TV4 berättar han om tre enkla steg som kan göra dig lyckligare. Ta del av dem nedan!

Foto: Nordstedt

Enligt läkaren Rangan Chatterjee finns det en väldigt effektiv övning som kan styra människor i rätt riktning för att nå lycka. För trots alla bekvämligheter många människor idag har tillgång till har vi i västvärlden aldrig varit så olyckliga. Självmorden ökar och allt fler drabbas av depressioner och ångest.

Men nu menar lyckoforskaren Rangan Chaterjee att lycka inte är något som kommer gratis, utan är en förmåga som vi måste lära oss att utveckla. Med hjälp av en enkel övning menar han att de flesta kan komma ett steg närmre lyckan. “Om folk bara gjorde den här enda övningen så skulle det öka deras livskvalitet”, säger han i intervjun.

Så blir du lyckligare – övning i tre steg

Steg 1

Du ska föreställa dig att du ligger på din dödsbädd vid livets slut. Se tillbaka på ditt liv och fundera över vilka tre saker du önskar att du hade gjort. Det är övningens första del.

Steg 2

När du vet vilket lyckligt slut du hade velat ha, skriv då ner tre lyckovanor som du kan göra varje vecka. Vanorna kommer att leda dig närmare till ditt lyckliga slut.

Steg 3

Det tredje steget innebär att göra dina nedskrivna lyckovanor till verklighet. Genom att göra övningen påminns man om vad som är viktigt i livet.

Chatterjee menar att fokuset inte ska ligga på att varje vecka ska vara perfekt. Det handlar istället om att kunna lägga fokus på det som är viktigt i ens eget liv.

Lyckobalansen : 10 enkla sätt att må bra varje dag - Rangan Chatterjee KÖP

Lyckobalansen : 10 enkla sätt att må bra varje dag - Rangan Chatterjee

Pris: 219 kronor.

(Rek pris: 259 kr)

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!