Nöje

Maisie Williams tror inte att hon kommer få några stora roller på grund av hennes utseende

Maisie Williams har tagit en hel värld med storm i rollen som den minst sagt badass Ayra Stark i Game of Thrones. Men när succéserien började gå mot sitt slut avslöjade Maisie att hon tror att hon inte kommer få en roll som Ayra igen, på grund av ytligheten i Hollywood.

Maisie-williamsFoto: REX

I en intervju med irländska Times berättade skådespelerskan att hon känner att hennes utseende kommer påverka hennes karriär.

– Det är först nu som jag inser vilka karaktärer som är tillgängliga för mig pågrund av mitt utseende och vilka karaktärer som inte är tillgängliga, sa hon.

Hon säger också i intervjun att hon tycker att Hollywood är väldigt ytligt och att det bara visas upp en typ av skönhet. Kvinnor som alla är klassiska skönheter och passar in i normen för vad som anses vara vackert.

– Det är en väldigt ytlig bransch. Och jag ser inte ut som någon som de castar i roller som är, ja, sexualiserade. Missförstå mig inte, jag har total respekt för Hollywoods ledande kvinnor. Jag älskar att titta på de kvinnor som är så vackra att man tappar hackan. Men jag tycker det är tråkigt att man bara får se en typ av vad som är vackert på film.

Men istället för att vänta på nya roller valde Maisie att gå åt ett helt annat håll – idag är hon nämligen tech-entreprenör! Redan under inspelningarna av GOT tog hon nämligen fram appen Daisie som kopplar ihop personer inom kreativa yrken, eller som hon beskrev det till Wired: “kreativa personer som känner sig som totala outcasts och knäppisar”. Go Maisie, säger vi!

Källa: Glamour.com, Nickiswift.com

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!