Nöje

Malin Stenbäck hyllas – sa ifrån mot sexismen i “Bachelorette”

Ett klipp från Killarna avslöjar allt har blivit hett omdiskuterat online på grund av sexistiska kommentarer som en av killarna fällt under inspelningarna av Bachelorette. Nu hyllas programledaren Malin Stenbäck efter att hon lyft problematiken.

Foto: TV4

Det var i säsongens första Killarna avslöjar allt som ett klipp från inspelningarna av Bachelorette spelades upp. I klippet kommenterar deltagaren Amir Ibrahim en kvinna i produktionens kropp på ett sätt som många har uppfattat som sexistiskt.

“Vilka jävla tuttar hon hade då, what the fuck mannen?”, säger han i klippet. “Man fick bara ha med sig 40 kilo hit. Vad var det där? Kolla det där är 60 alltså. Övervikt mannen, hon betalade mycket för att komma hit alltså.”

“Bär ett ansvar”

När programledaren Malin Stenbäck, 37, tar upp incidenten i Killarna avslöjar allt svarar Ibrahim att det hela “bara var en rolig grej”.

Stenbäck ger sig dock inte:

“Man bär ett ansvar som man och som killar i grupp”, påpekar hon.

“Men vad hade du sagt?” frågar Amir.

“Jag hade bett dig hålla käften”, säger Malin. “Om du hade pratat sådär om min kropp eller om någon jag känner så hade jag bett dig hålla käften för du har ingenting med det att göra.”

“Ingen annan verkar ha ryggrad”

På programmets officiella konto på Instagram är det flera tittare som stöttar Stenbäck efter hennes agerande:

“Tack o lov för dig @praktikantmalin. Stolt över att du ställer grabbarna mot väggen och förhoppningsvis har de som behöver det fått sig en rejäl tankeställare”, skriver Isa Jallow, en av deltagarna i 2022 års upplaga av Bachelor.

“Bra gjort Malin! Väldigt osmakligt av honom! Han borde fått lämna studion”, skriver en annan person.

“Tack @praktikantmalin för att du står upp för sunda värderingar när ingen annan verkar ha ryggrad”, lyder en tredje kommentar.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!