Nöje

Mamma Mia: Here we go again – vi längtar ihjäl oss till premiären av uppföljaren!

Mamma Mia-filmen från 2008 får en uppföljare! Den populära filmen (som har dragit in över fem miljarder kronor) får en fortsättning nästa år, på tioårsjubileet. Som vi längtar!

Foto: Universal Pictures/ Mamma Mia! The Movie (2008)
Källa: The Hollywood Reporter & Variety

Mamma Mia! The Movie är en sådan där typisk film som vi kan titta på om och om igen för att bli glada. Därför blir vi överlyckliga över nyheten att filmen får en uppföljare med namnet “Mamma Mia: Here we go again” som ska ha premiär redan nästa år. The Hollywood Reporter och Variety var bland de första att skriva om nyheten. Det exakta datumet är den 20:e juli 2018, skriver Variety.

Om det är någon som mot förmodan har missat Mamma Mia-filmen från 2008 så är den baserad på musikalen Mamma Mia! som bygger på Abba-låtar. Filmen handlar om Sophie (Amanda Seyfried), en ung kvinna som ska gifta sig och som försöker ta reda på vem som är hennes pappa. Samma sommar som Sophie föddes hade mamman Donna (Meryl Streep) flera romanser och hennes tre tidigare kärlekar blir alla tre inbjudna till ön där Sophie och Donna bor.

Uppföljaren kommer givetvis innehålla ABBA-låtar, både sådana som inte var med i den första filmen men också favoriter från Mamma Mia! The Movie. Samma personer som producerade originalet samarbetar återigen med den nya filmen. Benny Andersson och Björn Ulvaeus är också med som verkställande producenter och ordnar med musik och låttexter. Ol Parker, som bland annat har gjort Hotell Marigold, står för regi och manus.

Enligt källor till The Hollywood Reporter kommer filmens handling både fokusera på det förflutna och nutiden. Karaktärer från den första filmen kommer tillbaka samtidigt som nya skådespelare ska spela unga versioner av Donna (Meryl Streep), Sam (Pierce Brosnan) och Harry (Colin Firth), enligt The Hollywood Reporter. Mamma Mia, vad vi är nyfikna på vad uppföljaren kommer handla om.

Twitterreaktionerna på nyheten är underbara, kolla nedan!

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!