Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Män ber inte om hjälp: Säkerhetstipsen som blivit virala på TikTok

När en amerikansk kvinna delade med sig av sin pappas råd gällande personlig säkerhet hade hon nog inte anat att videorna skulle bli sedda miljontals gånger på TikTok.

Foto: TikTok/Unsplash

Lauren Bell är TikTok-profilen som delar med sig av sin pappas tips kring personlig säkerhet på ett innovativt sätt. Bells pappa, som numera är i 60 års-åldern, jobbade länge som agent för amerikanska Secret Service och har arbetat med fyra av USA:s presidenter – bland andra Ronald Reagan och George Bush Sr.

Tipsen som blev virala

Pappans kunskaper färgade Laurens uppväxt på flera sätt. Bland annat fick hon inte sova över hos kompisar förrän hon var omkring fjorton år gammal och fram till tjugoett års ålder fick hon inte vara ute längre än till klockan elva på kvällen. Även om hon inte alltid uppskattade faderns regler så har hon som vuxen fått upp ögonen för vikten av personlig säkerhet.

I ett försök att dela med sig av sin pappas kunskaper på ett roligt sätt gjorde hon förra året en video som hon laddade upp på TikTok. Visdomsord som “Beställ drinkar som kommer i flaskor, de är svårare att droga”, “Pepparspray ska vara i din hand, inte i din väska”, och “Vänd aldrig ryggen mot dörren” presenterades som inspirerande citat med klyschiga naturbilder i bakgrunden, ackompanjerade av Vanessa Carltons låt A Thousand Miles.

“Män ber inte om hjälp”

Konceptet visade sig vara en hit och Bells första video följdes snart upp av en andra video, som numera har miljontals visningar. “Jag var så förvånad, ärligt talat. Jag trodde inte att det skulle bli så stort som det blev. Kanske kommer den här informationen hjälpa någon. Jag hoppas såklart att den gör det”, har Bell sagt om sina videors succé.

Även om de flesta uppskattar Bells tips så har ett av dem blivit omdiskuterat: “Män ber inte om hjälp”, vilket innebär att kvinnor ska vara misstänksamma mot främlingar som ber dem om hjälp:

“Det var en ögonöppnare för många”, säger Bell. “Det betyder inte att män inte behöver hjälp, men de ber oftast inte kvinnor om hjälp. Om de verkligen behöver hjälp så frågar de andra män”, har Bell sagt.

@cardy_couture_boutique Your Welcome #BiggerIsBetter#DontSweatIt#inspirational#ShowerWithMoxie#virAl#fyp#marchmadness#momtok#qoutes#poster ♬ A Thousand Miles – Vanessa Carlton
@cardy_couture_boutique You asked I delivered #RayBanElevatorDance #PlantersTrickShot #BiggerIsBetter #DontSweatIt #inspirational#viral#fypdong ♬ A Thousand Miles – Vanessa Carlton

Källa: Independent

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!