Nöje

Måns Zelmerlöw och Alexander Wiberg: “Det är nästan oförskämt hur trevligt vi har det när vi jobbar”

De är bästa vänner och blev i höstas nominerade till årets manliga programledare på Kristallen, den 12 mars är de tillbaka med en ny säsong av Chevaleresk. Metro Mode fick en pratstund med Måns Zelmerlöw och Alexander Wiberg om den moderna gentlemannen, hur det är att bli pappa och om manlig vänskap.

Alexander-wiberg-mans-zelmerlowFoto: Karin Törnblom / IBL Bildbyrå

Vad kommer vi få se i den här säsongen?

Alexander Wiberg: Till skillnad från säsong ett så var vi hemma hos Måns hela tiden, men i den här säsongen åker vi ut på en lång roadtrip i Sverige och letar efter chevalereska guldkorn.

Måns Zelmerlöw: Vi börjar i London och åker dit för att hämta upp mig, sen kör vi till Sverige och avslutar i Champagne i Frankrike.

Vilket är det bästa guldkornet ni har hittat?

Måns: Jag tycker att det mest minnesvärda ögonblicket var att åka hundspann i Norrland. Wiberg och jag på en släde, tio Siberian huskies som drar, helt knäpptyst, solnedgång och 25 grader kallt.

Alexander: Måns kör och jag följer bara med och njuter.

Hur har er relation förändrats under inspelningen?

Alexander: Jag har aldrig gjort TV innan, Måns är min trygghet och klippa. Om jag är tveksam eller tycker att någonting är konstigt kan jag alltid vända mig till honom för att få tips. Måns har en liten storebrorsroll ibland och det betyder väldigt mycket för mig att jag har hittat en trygghet i Måns.

Måns: Jag tycker att Wiberg är en av mina få vänner som faktiskt lyssnar och som intresserar sig för andra människor. Alex tycker mycket om att sitta ner och prata om saker och det är jag rätt ovan med. Men det är skönt att alltid ha någon som kan se på mig hur jag mår och som alltid säger rätt saker.

Alexander: Och med det så avslutar vi intervjun.

Hur är det att jobba tillsammans med sin bästa vän?

Måns: Det är nästan oförskämt hur trevligt vi har det och vi får uppleva såna grejer som vi aldrig annars skulle få göra annars. Som hundspannet, som blåsa glas i kosta och dansbandskväll i Värmland. Jag går upp och sjunger ”små ord av kärlek” och Felix och Wiberg  dansar tryckare till.

Alexander: Det var fantastiskt!

Chevaleresk handlar ju om gentlemän, hur tycker ni att mansrollen har förändrats de senaste åren?

Alexander: Väldigt mycket, med tanke på hela Metoo-rörelsen som ja verkligen välkomnar. För mig personligen så har det inneburit att jag under de senaste fyra-fem åren reflekterar mer över mitt eget beteende och att inte ta vissa normer förgivet. Framförallt att bemöta sin omgivning på individuell basis och inte efter kön.

Måns: Nej, för några år sedan handlade det mer om att man skulle hålla upp dörren för kvinnorna och nu är det mer att man ska hålla upp dörren för alla, oavsett kön. Chevaleresk har en fått en ny innebörd, att se alla människor och vara hövlig mot alla människor.

Alexander: Ja och är det någonting jag vill strypa så är det, det klassiska manliga aggressiva beteendet, Att vara hotfull tar en ingenstans.

Du ska ju bli pappa Måns, Grattis! Hur tror du att du kommer bli som pappa?

Måns: Jag tror att jag kommer bli en rätt bra pappa faktiskt. Jag har fått prova på det ett tag nu genom att vara bonuspappa till en treåring och jag är nog en väldigt rolig pappa.

Alexander: Jag måste bara flika in att jag tror du kommer att bidra med balans till dina barn. Att lära dem att inte låta saker och ting påverka dem för mycket.

Är den moderna pappan en gentleman?
Måns: Absolut! Den moderna pappan är extremt närvarande, han tar lika stort ansvar för hemmet och för barnet som mamman.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!