Nöje

Se Mapeis känslosamma tolkning av Eagle-Eye Cherry i “Så mycket bättre”

Jacqueline Mapei Cummings, även känd som “Mapei”, är en av gästerna i årets omgång av musikprogrammet “Så mycket bättre.” I lördags gjorde hon en tolkning av hiten “Save Tonight” som ledde till starka reaktioner från de andra deltagarna.

Foto: TV4

Artisten Mapei fick sitt internationella genombrott 2007 med singeln “Video vixens” och har sedan dess släppt två egna album och ett tillsammans med artisten Timbuktu. Till stor del har hennes karriär varit utanför Sverige och tidigare i våras berättade hon för Aftonbladet att hon var nervös inför mottagandet från tittarna. “Jag kände typ, är jag tillräckligt känd, kommer folk veta vem man är?”, sa hon då. Samtidigt berättade hon att hon såg fram emot att lära känna de andra artisterna, inte minst veteranen Lasse Holm som jobbat med musik i 60 år.

Tillägnade låten till sin mamma

Andra artister som medverkar i årets “Så mycket bättre” är Peg Parnevik, Sanne Salomonsen, Dogge Doggelito och Eagle-Eye Cherry. Den sistnämnda tolkade Mapei i lördagens program, med hiten “Save Tonight” som i Mapeis version blev “Minns ikväll”. Originallåten släpptes 1997 och gjorde stor succé över hela världen.

Sedan dess har det gjorts flera nyversioner och Mapei valde att tillägna sin tolkning till hennes mamma som gått bort i skelettcancer. “Du vet när man är liten och ser sin mamma som sin sol och sin himmel. Hon var allt för mig”, säger hon i avsnittet. Efter framförandet är Eagle-Eye Cherry märkbart imponerad av framförandet. “Jag har väntat länge på det här”, säger han om Mapeis version.

Foto: TV4

Se den omtalade tolkningen nedan!

Mapei - Minns ikväll (Save Tonight) - Så mycket bättre 2023

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!