Nöje

Margaux Dietz ber om ursäkt efter hårt kritiserad video – Företag klipper banden

Flera företag har valt att avsluta sina samarbeten med Margaux Dietz efter att influencern publicerat en YouTube-video som har lett till stark kritik på sociala medier, det skriver SVT Nyheter.

Foto: Instagram @margauxdietz

Influencern Margaux Dietz har mottagit kritik efter att ha publicerat en YouTube-video där hon upptäcker en utslagen man utanför sin lägenhetsdörr.

I den numera borttagna videon syns Dietz filma och skratta åt mannen, som hon beskriver som “helt däckad” samt “lite blodig och blåslagen”. Hon låter även sin femårige son Arnold peta på personen – ett inslag som har försetts med lustiga ljudeffekter – innan hon ringer sin personliga tränare för att be om råd och till sist larmar polisen.

Ber om ursäkt på Instagram

Många av Dietz följare har reagerat på videon, inte minst på Instagram där ett flertal personer kallar influencern för empatilös och ifrågasätter hennes människosyn. Efter kritiken raderade Dietz videon och bad om ursäkt för sitt beteende på sin Instagram-story:

“Jag förstår att många har reagerat på en händelse i min senaste video där jag bland annat upplevs som okänslig. Det har skapat ilska, upprördhet och besvikelse hos flera av er. Det är inte okej att varken exploatera människor som befinner sig i en utsatt situation eller att utsätta sina barn för potentiell fara genom att låta de närvara i en osäker situation på det vis jag lät min son göra”, skrev hon.

I slutet av texten tillade hon: “Jag tar till mig av era kommentarer både här och i media. Förlåt. Jag har tagit bort videon och ser fram emot att skapa bättre och mer eftertänksamt content framöver.”

Foto: Instagram @margauxdietz
Foto: Instagram @margauxdietz
Foto: Instagram @margauxdietz

Företagen bryter med Dietz

Sedan händelsen har flera företag avslutat sina samarbeten med influencern. Ett av dessa är sportmärket Stronger:

“Som vi redan nämnt är våra värderingar av högsta vikt för oss och vi ser därför inte att vi kan fortsätta samarbeta med Margaux”, skriver företaget på Instagram.

Andra företag som har valt att bryta med Dietz är sminkmärket Lumene, prosecco-tillverkaren Mionetto och kosttillskottsföretaget Elexir Pharma.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!