Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Margaux Dietz: ”Jag ångrar bara saker jag inte dokumenterat och lagt upp”

Hon blev känd över en natt när hon la upp sin förlossning på Youtube, idag är hon en av Sveriges största influencers. Vi har pratat med Margaux Dietz om mom-shaming, influencerlivet och hur man är en bra förebild.  

Den femtonde maj 2017 blev Margaux Dietz namn känt över hela Sverige, det var då hon la upp sin förlossningsvlogg på Youtube. En video som snabbt blev viral och har i skrivande stund fått över 1,3 miljoner visningar. Flera människor över hela världen har sett hennes förlossning och Margaux har aldrig ångrat att hon la upp filmen på Youtube.

– Nej, jag ångrar bara saker jag inte dokumenterat och lagt upp, haha.

Trots att hennes karriär fick ett otroligt uppsving av just den videon, har hon inte känt någon press på att hon varit tvungen att fortsätta vara privat.

– Allt kommer väldigt naturligt, jag tycker det är superkul att dela med mig och får abstinens om jag är utan mina sociala medier för länge.

Den största förändringen i Margaux liv var inte att hennes video blev viral eller att hennes kanal växte, det var att hon fått sonen Arnold. Nu tycker hon att en dag på Junibacken tillsammans med andra mammor är lika kul som en utekväll med tjejgänget. Men hennes offentliga liv har inte förändrats så mycket eftersom att hon bloggade redan innan.

– Mitt offentliga liv har inte förändrats eftersom jag delar med mig på samma sätt som innan. Det är dock fler som följer vilket är superkul!

En sak har dock förändrats, under våren berättade Margaux i sin blogg att antalet hatkommentarer sedan dess har ökat efter att hon blev mamma.

– Tyvärr är det nog så att vi alla vid något tillfälle utsätts för mom-shaming, det är väldigt lätt att tycka saker om andra mammor som inte gör som en själv. Problemet blir att ingen har rätt då endast mamman till sitt barn känner sitt barn. Det enda som händer är att mammor som redan är sårbara blir ännu mer osäkra. Margaux berättar att hon genom sina kanaler försöker motarbeta och uppmärksamma problemet med mom-shaming.

– Självklart råkar jag ut för det lika mycket som alla andra mammor, jag försöker dock att inte ta åt mig. Nu är jag mer trygg i min mammaroll än vad jag var i början.

Att jobba som influencer är ett stenhårt jobb, berättar hon. Det är alltid en press att man måste prestera på topp och vara sitt bästa jag.

– Eftersom jag älskar att jobba med det här så kan jag jobba hur mycket som helst.

Även fast Margaux älskar sitt jobb och det hon gör, kan hon ibland känna sig trött på det. Eftersom jobbet aldrig riktigt tar slut.

– Jacob och jag bestämmer regelbundet att lägga bort telefon och dator efter ett visst klockslag, men det är svårt.

Många av följarna på Margauxs kanaler är unga, men hon känner ingen press på att hon måste vara en förebild. Däremot känner hon press på att alltid försöka visa upp en bild som stämmer med verkligheten.

– Jag vill mina unga följare ska bli inspirerade av mina kanaler och att inse att det är viktigt att tycka om sig själv, ta hand om sin familj och att bygga upp en positiv självkänsla.

Margaux berättar att hon, som så många andra, har fått kämpa för att bygga upp sin självkänsla och vill inspirera andra till att stärka sig själva.

– Jag tänker på att alldeles för många unga personer har alldeles för lite av det. Jag gillar jämförelsen med det som sägs på flygplan innan start: ”Sätt på din egen syrgasmask, innan du hjälper andra”. Lite så är det. Älska dig själv, så att du kan älska andra!

Namn: Margaux Dietz.

Ålder: Fyller 28

Familj: Nygift med Jacob och de har tillsammans sonen Arnold.

Bor: Stockholm.

Aktuell: Lanserar snart boken ” Your best life” som handlar om hur man bygger upp sin självkänsla och tacklar motgångar

Instagram: @margauxdietz

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!