Nöje

Margaux Dietz om orsaken till bröstkorrigeringen: Brösten blev hårdare och hårdare

Förra veckan genomgick Margaux Dietz en operation där hennes bröstimplantat togs ut. Nu har Dietz berättat mer om bakgrunden till ingreppet.

Foto: Instagram @Margauxdietz

Margaux Dietz bröstkorrigering fick mycket uppmärksamhet i media förra veckan. Det har dock rått en del förvirring kring vad som egentligen var den bakomliggande orsaken till operationen. Så här skriver Dietz om saken på sin blogg:

“För 10 år sedan valde jag att operera mina bröst som med tiden blev hårdare och hårdare. Till att börja med brydde jag mig inte så mycket, men efter Arnold blev brösten ännu hårdare och det hårda syntes ännu mer.”

“Naturligtvis blev jag orolig vad det kunde vara, speciellt som jag hört av en kompis att man hade återkallat vissa implantat. Hon hade blivit informerad av sin klinik via brev, vilket jag tyvärr aldrig blev från min klinik.”

Kan orsaka ovanlig form av cancer

De implantat som Dietz opererade in för ungefär ett decennium sedan är runda så kallade makrotexturerade Allergan-implantat. Den texturerade (eller knottriga) ytan på dessa plantat kan i sällsynta fall orsaka en ovanlig form av cancer: BIA-ALCL, bröstimplantatsassocierat anaplastiskt storcellslymfom.

Enligt en artikel i tidningen Läkemedelsvärlden drog Allergan frivilligt in sina makrotexturerade implantat från marknaden 2019, då många sjukdomsfall hade kopplats till implantaten.

I artikeln, som är från oktober 2020, står det även att två kvinnor i Sverige vid denna tid hade avlidit av sjukdomen – och att båda hade haft makrotexturerade implantat från företaget Allergan.

Svår operation

Anledningen till att Dietz opererade sina bröst i förra veckan var dock inte en misstanke om cancer. Däremot hade hennes bröst en kraftig kapselbildning som gjorde att de var hårda, hade ett konstigt utseende och gjorde ont. Ärren från operationen satt dessutom långt under själva brösten.

Med facit i hand vet vi att operationen blev svår:

“Omkring 20.00 kom doktorn och berättade vad som hänt”, skrev Dietz i ett blogginlägg efteråt. “Det var en väldigt svår operation med massor av ärrbildningar och jag blödde massor så det var svårt att höra.”

Dietz uppmanar nu sina följare att göra noggranna efterforskningar om de själva funderar på att skaffa sig implantat:

“Var noggranna med var ni opererar er! Se till att gå på regelbundna kontroller och känns brösten konstiga, kontrollera er en extra gång.”

Källa: Läkemedelsvärlden

Foto: Instagram @Margauxdietz

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!