Nöje

Margaux Dietz öppnar upp om skandalen i ny dokumentär

Efter publiceringen av en omdiskuterad Youtube-film i november möttes influencern Margaux Dietz av stor kritik, hon blev av med samarbeten, blev polisanmäld och orosänmäldes till socialtjänsten. I en ny dokumentär på SVT berättar hon om händelsen och tiden efteråt.

Foto: SVT

I Youtube-videon hittar Margaux en utslagen man utanför sin lägenhet. Filmen möttes av en massiv kritikstorm då hon valt att filma händelsen och sedan publicerade den, hon fick också mycket kritik för att hon låtit sin son peta på mannen och dessutom lagt på ljudeffekter på händelsen.

Bad om ursäkt efter händelsen

Några dagar efter kritiken publicerade Margaux en ursäkt på Instagram där hon bland annat skrev: “Det var fel att filma händelsen. Det var fel att lägga ut det på Youtube. Det var fel att blanda in min son. Och det var fel att inte omedelbart ringa polisen. Det finns inga förmildrande omständigheter. Inte att jag först trodde att det var en person jag kände eller att det fanns andra vuxna i närheten. Jag brast i ansvar och kommer nu att rannsaka mig själv för att det inte ska upprepas.”

Företag bröt samarbeten

Efter händelsen valde flera företag att avbryta sina samarbeten med profilen, bland annat Stronger, Mionetto och Elexir Pharma. Margaux har efter sin ursäkt varit tyst på sociala medier fram tills nu. I den nya dokumentären på SVT öppnar hon upp om de tuffa veckorna som följde händelsen, hur hon fått anlita en advokat då hon blivit polisanmäld och ett möte med socialtjänsten på grund av orosanmälningar som gällt sonen Arnold. “Den stunden var nog den absolut värsta under alla de här veckorna, för att det viktigaste man har är sitt barn”, säger hon i dokumentären.

Margauxs egen förklaring till filmen är att hon till en början varit övertygad om att det var en vän till henne som sov utanför dörren. Hon menar också att anledningen till att ingen i hennes team tvekade kring publiceringen var för att de alla var färgade av att de kände till hela berättelsen och visste att mannen mådde bra. Hon erkänner dock i dokumentären att filmen aldrig borde ha publicerats. “För mig har det blivit så transparent att visa upp hur mina dagar är. Och det här var en konstig sak som hände i mitt liv”, säger hon i dokumentären.

Dokumentären “Kan vi förlåta Margaux?” finns på SVT Play.

Foto: SVT

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!