Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Marie Serneholt är ny bloggare på Metro Mode: “Jag har kläder jag köpt för 20 år sedan som jag älskar”

Hon är en av Sveriges mest kända programledare, med en mångårig artistkarriär bakom sig – och nu även bloggare på metromode.se! Vi på Metro Mode välkomnar Marie Serneholt till vår bloggfamilj och passar på att ta reda på hennes bästa modeköp, drömprojekt och vad hon allra helst gör på söndagar.

Hej Marie! Hur beskriver du dig själv dig och ditt liv just nu?
– Jag är någon som blir pirrig av att resa, älskar mat – både att laga själv men också äta på spännande, smarriga restauranger. Jag gillar att röra på mig, jag är en seriejunkie som är tokig i marängsviss (minus banan) eller egentligen allt med grädde och som älskar mina nära och kära mer än något annat i världen. Om jag skulle beskriva min yrkesroll i dag så är jag först och främst programledare. Dock gör jag tusen andra grejer än bara det, men artistskorna har jag lagt på hyllan sedan flera år tillbaka.

Vad kommer vi att få läsa om i din blogg?
– Ni kommer få hänga med i mitt liv. På mina resor, bakom kulisserna på mina olika uppdrag, ni kommer få ta del av recept, vad jag har på mig, träning, vad som hände i helgen och mycket mer. 

Du är programledare – just nu aktuell med en ny säsong av Det stora tårtslaget – och har tidigare varit artist, med många stora uppdrag bakom dig. Har du något drömprojekt?
– Jag har som sagt haft förmånen att få göra väldigt stora, härliga uppdrag redan, men jag tror mitt drömprojekt inte finns än. Dock hade det varit magiskt att få göra något program där man samtidigt skulle få resa och upptäcka världen. 

Vilka tre nyckelplagg satsar du på i vår?
– Oj, det har jag nog inte funderat ut än. Men det skulle kunna bli en ljus, vårig kappa, ett par platta, BEKVÄMA skor och en scarf att ha runt halsen eller i håret.

Ditt mest onödiga modeköp?
– Hmm… jag måste nog erkänna att jag gjort flera. Men de onödigaste är oftast när jag gått på kvantitet istället för kvalitet. 

Ditt bästa köp någonsin?
– Jag har några grejer jag köpt för nästan 20 år sedan som jag fortfarande älskar och använder. Som en svart kappa från Betsey Johnson med spets och pärlbroderier. Den kommer få hänga med i minst 20 år till.

Vad är det dyraste du har i din garderob?
– Det får nog bli en Chanel-väska i metallic. 

Vad är det första du gör när du kommer hem?
– Kissar och byter om till mjukiskläder.

Hur ser den perfekta söndagen ut för dig?
– Den är helt oplanerad och man behöver inte ställa något larm. När vi vaknat här hemma så gör vi en stor frukost som vi dukar upp på en frukostbricka som vi äter i sängen framför en film. När vi duschat och klätt på oss går vi ut och tar en promenad. Sedan sätter vi oss någonstans och tar en fika eller lunch. Efter det drar vi till en spelhall och spelar några omgångar shuffleboard. När det vankas middag köper vi alla ingredienser som behövs för oxfilé provencale och går hem och lagar det. Sedan är oddsen rätt låga på att vi somnar på soffan.

Vad sjunger du i duschen?
– Jag sjunger nästan aldrig i duschen faktiskt… haha.

En fördom om dig som stämmer?
– Ska jag vara ärlig så har jag ingen aning om vad folk har för fördomar om mig i dag. För 12 år sedan hade folk en viss uppfattning om mig, tror inte den är densamma i dag. Bilden av mig ändras nog hela tiden.

Något du önskar att folk visste om dig?
– Jag är glad att folk inte vet allt, haha! Och jag har faktiskt inget behov av att berätta ”så här är jag faktiskt”. 

5 snabba – just nu!

1. Bubbel-AW eller en kopp te i soffan?
– En kopp te i soffan.

2. Adrenalinfyllt äventyr eller stillsamt yogaretreat?
– Adrenalinfyllt äventyr.

3. Burgare med extra allt eller matig raw-sallad?
– Burgare med extra allt.

4. Stor tillställning med dans hela natten eller intim middag med närmaste vännerna?
– Intim middag med närmaste vännerna.

5. Långpromenad på Djurgården eller högintensivt crossfitpass?
– Långpromenad på Djurgården.

Här hittar du Maries blogg: marieserneholt.metromode.se

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!